Nederlandsk avis: Ødegaard «hemmelig» Ajax-besøk

Han har allerede blitt koplet til en rekke storklubber. Nå skal Martin Ødegaard (20) ha vært på besøk hos den nederlandske storklubben Ajax.

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix.
ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Det melder avisa De Telegraaf fredag morgen.

Etter en strålende sesong med Vitesse har Martin Ødegaard blitt en ettertraktet mann. 2018/19-sesongen er knapt over, men han har allerede blitt koblet til klubber som Bayer Leverkusen, Real Valladolid og ikke minst Champions League-semifinalisten Ajax.

De Telegraaf skriver at dagen etter tapet i Europa League-playoffen mot FC Utrecht - kort tid før han reiste på ferie - var Ødegaard i møter med Ajax' sportsdirektør, Marc Overmars. Amsterdam-klubbens trener, Erik Ten Hag, skal ikke ha vært til stede.

Avisa skriver at Overmars forsøkte å overtale Ødegaard om at Ajax var den riktige klubben for ham, med tanke på hva han ville få ut av en overgang til Ajax, som har et enormt fokus på å utvikle unge spillere. De Telegraaf skriver at hovedstadsklubben i utgangspunktet ikke ville hente inn noen før stjernespilleren Hakim Ziyech ble klar for en ny klubb, men Overmars skal ha bestemt seg for å handle nå.

En av årsakene til det, ifølge den nederlandske avisa, skal være at Bayer Leverkusen også vil ha nordmannen.

Ryktene om Ajax-interesse for Ødegaard oppsto for flere uker siden, men Real Madrid skal ikke være interesserte i å selge unggutten. Ødegaard selv har forholdt seg taus om ryktene:

AJAX-AKTUELL: Martin Ødegaard etter kaos-kampen mot Sverige og ryktene om en eventuell overgang til Ajax.. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Det skal i hvert fall være genuin interesse fra Ajax. Han har allerede blitt lansert som en ideell signering for Æresdivisjonen-mesteren, av ingen ringere enn klubblegenden Ronald de Boer.

Akkurat nå tyder det meste på at en ny låneavtale er det mest realistiske for Ødegaard, ettersom Real Madrid ikke ønsker å gi slipp på nordmannen som fyller 21 år i desember. Det skriver også De Telegraaf, at en låneavtale som strekker seg over to år er i kortene.

Real Madrid skal på sin side ønske et Bundesliga-opphold for Ødegaard, men De Telegraaf hevder at Ødegaard nå i løpet av ferien vil tenke på samtalen med Overmars, før han tar en endelig avgjørelse.