Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nederlandsk gull da Njåtun skuffet på drømmedistansen

- Ida er for ustabil.

SKUFFET: Ida Njåtun havnet på 10. plass på 1500 meteren i VM.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKUFFET: Ida Njåtun havnet på 10. plass på 1500 meteren i VM. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Ida Njåtun kom på etterskudd fra start og klarte ikke å prestere på topp i søndagens 1500 meter i VM enkeltdistanser. Gullet gikk til nederlandske Jorien ter Mors.

Vinneren gikk inn til 1.53,92 og sikret sin andre gullmedalje i mesterskapet. Hun gikk også til topps på 1000-meteren fredag. Sølvet i søndagens løp gikk til amerikanske Heather Richardson-Bergsma, mens Brittany Bowe, også hun fra USA, sikret bronsen.

For Njåtun ble 1500-meteren en nedtur. Hun kom på etterskudd fra start i paret mot japanske Misaki Oshigiri, men klarte så vidt å snike seg foran parkameraten i mål.

Den norske jenta var sliten på sisterunden og kjempet seg inn til 1.57,25. Det var under forventningene, selv om hun har hatt en trøblete sesong med to sykdomsperioder som har satt henne tilbake.

- Etter de to periodene med sykdom er hun for ustabil, men dette er likevel en bedring fra det hun presterte i verdenscupen i Stavanger, kommenterte NRK-ekspert Even Wetten.

Hege Bøkko gikk inn til 20.-plass med 1.59,38. Hun hang godt med i 1100 meter, men fikk en litt tung sisterunde på isen i russiske Kolomna.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram