Nederlandsk gull i ny høydramatisk OL-fellesstart.

Van der Breggen vant etter at lagkamerat veltet fra sikkert gull ti kilometer før mål.

SPURT: Mara Abbott (i bakgrunnen) ble hentet inn 300 meter før mål, og da ble det en spurt som Anna Van der Breggen vant foran Emma Johansson og Elisa Longo Borghini. Foto: REUTERS/Paul Hanna
SPURT: Mara Abbott (i bakgrunnen) ble hentet inn 300 meter før mål, og da ble det en spurt som Anna Van der Breggen vant foran Emma Johansson og Elisa Longo Borghini. Foto: REUTERS/Paul Hanna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO/OSLO (Dagbladet/procycling.no): Favorittene kom mer eller mindre samlet inn i Vista Chinesa-stigningen, og i den snaut ni kilometer lange stigningen var det USA som satte farten. Mara Abbott kjørte av den ene konkurrenten etter den andre, og halvveis i bakken var det kun nederlenderne Anna Van der Breggen, Annemiek Van Vleuten og Elisa Longo Borghini (Italia) som holdt hjulet hennes, mens svenske Emma Johansson var like bak.

Van Vleuten angrep i den slakere andre halvdelen av stigningen, og da var det kun Abbott som maktet å følge 33-åringen.

I utforkjøringen så Van Vleuten ut til å være den beste og fikk raskt en solid luke, men like før de var nede på flaten igjen mistet nederlenderen kontrollen på sykkelen, og føk over sykkelen og landet stygt i veikanten.

- Nei, nei, å herrejemini, skrek TV2-kommentar Christian Paasche da nederlenderen veltet, og ba om at produsentene ikke viste bilder av Van Vleuten.

Nede på flaten hadde Abbott en luke på 40 sekunder, men gruppa bak med Johansson, Van der Breggen og Longo Borghini kom raskt på slutten.

Inn på den siste kilometeren var forspranget nede i ni sekunder, men det var ikke nok for amerikaneren som ble hentet inn 300 meter før mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer