ALVORLIG SYK: Den tidligere nederlandske landslagsspilleren Fernando Ricksen lider av en dødelig nervesykdom. Her er han i kamp for Rangers mot Celtic i november 2004. Foto: REUTERS/Jeff J Mitchell
ALVORLIG SYK: Den tidligere nederlandske landslagsspilleren Fernando Ricksen lider av en dødelig nervesykdom. Her er han i kamp for Rangers mot Celtic i november 2004. Foto: REUTERS/Jeff J MitchellVis mer

Nederlandsk stjerne i tårer da han fortalte om dødelig sykdom

Slet med å snakke.

(Dagbladet): Den tidligere fotballstjernen Fernando Ricksen (37) tok til tårene da han på nederlandsk tv fortalte om sin uhelbredelige sykdom i går.

Ricksen lider av amyotrofisk lateralsklerose (ALS). Det er en nervesykdom som angriper nerveceller i ryggmargen og hjernen. Sykdommen er uhelbredelig og  gjennomsnittlig levetid etter diagnosetidspunkt er tre-fire år.

37-åringen gir ut en selvbiografi og slet med å snakke underveis i talkshowet De Weereld Drait Door.

Måtte ha hjelp - Det er vanskelig å snakke på grunn av sykdommen, sa en tydelig preget Ricksen, mens programmet viste flere videoklipp fra spillerens karriere.

Vincent de Vries, som skriver biografien, måtte steppe inn og hjelpe med å forklare.

- Han skal til sykehuset i morgen for å diskutere diagnosen med legene.

Rangers-spiller Ricksen er kanskje mest kjent for sin periode i skotske Rangers. Der spilte han 182 kamper fra 2000 til 2006.

Den tidligere høyrebacken fikk også tolv kamper for Nederland mellom 2000 og 2003.

Han slo gjennom i moderklubben Fortuna Sittard på 90-tallet. Ricksen vendte tilbake til moderklubben i 2010. Der har han også jobbet som trener den siste tiden - men det er usikkert hvordan sykdommen vil påvirke dette.

Ricksen ble seriemester to ganger med Rangers, i 2003 og 2005. Han vant den russiske serien med Zenit i 2007.

Selvbiografien til Ricksen heter «Vechtlust».

TUNGT: Fernando Ricksen fortalte om sin alvorlige sykdom på nederlandsk tv i går. Skjermdump: Vara.
TUNGT: Fernando Ricksen fortalte om sin alvorlige sykdom på nederlandsk tv i går. Skjermdump: Vara. Vis mer