Klar beskjed fra Amalie Iuel

Nederlandsk stjerne: - Jeg savner Amalie

EM-dronninga Femke Bol håper på et snarlig gjensyn med Amalie Iuel på friidrettsbanen. Det er også i Iuels planer. - Jeg har et hårete mål om å prøve å rekke OL, sier Amalie Iuel til Dagbladet.

DRØMMER OM OL I PARIS: Amalie Iuel. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
DRØMMER OM OL I PARIS: Amalie Iuel. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

I helga innledes friidretts-VM i Budapest med Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm som de to største norske stjernene og gullhåpene.

Sistnevnte får ikke med seg sin viktige støttespiller og lagvenninne Amalie Iuel, som i september venter barn sammen med Aksel Lund Svindal.

Den nederlandske friidrettsstjerna Femke Bol, som er tidenes nest raskeste på 400 meter hekk og vant hele tre EM-gull i München i fjor, har konkurrert mye mot Iuel.

Bol seiler opp som den aller største gullfavoritten på 400 meter hekk etter at den amerikanske superstjerna og verdensrekordholder Sydney McLaughlin-Levrone, olympisk mester i Tokyo, har meldt forfall til VM i Budapest grunnet en kneskade.

Andrea Rooth hyller Amalie Iuel for oppførselen etter løpet. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: Bilder fra NRK Vis mer

Femke Bol roser Amalie Iuel

En av internasjonal friidretts desidert største stjerner må kaste inn håndkleet fra 400 meter hekk-feltet i McLaughlin, i likhet med en av norsk friidretts største profiler i Amalie Iuel.

Det synes Bol er leit.

- Jeg liker å konkurrere mot Amalie og møte henne i konkurransesammenheng. Hun er veldig hyggelig. Jeg savner henne på startstrek og i korridorene, sier Femke Bol til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Amalie er veldig støttende og hyggelig. Det er mye god stemning blant 400 meter hekk-løpere. Jeg elsker at det er sånn, og Amalie er en av de beste på å skape god stemning, mener den nederlandske 23-åringen.

ROSER IUEL: Femke Bol. Foto: NTB Scanpix
ROSER IUEL: Femke Bol. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Iuels comeback-planer

Når Dagbladet viderebringer budskapet fra Bol til Iuel, blir sistnevnte varm av omtanken og de gode ordene.

- Det var jo veldig hyggelig sagt av henne. Det varmer, selvfølgelig. Jeg synes også at hun bidrar godt til et hyggelig samhold i 400 meter hekk-miljøet, at hun alltid stråler og er blid, sier Amalie Iuel til Dagbladet.

- Femke Bol får vel se deg igjen på friidrettsbanen, for du har vel fortsatt planer om comeback?

- Ja, det får hun! Jeg er veldig motivert for å komme tilbake.

DELER COMEBACK-PLANENE: Amalie Iuel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DELER COMEBACK-PLANENE: Amalie Iuel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Er OL i Paris i planene eller kommer det for tidlig?

- Jeg har et litt hårete mål om å prøve å rekke OL, sier Iuel og tenker på sommer-OL i Paris 2024, altså neste sommer.

Hun presiserer:

- Går det, så er det sykt kult, men om ikke, så er det jo mange flere mesterskap i de kommende åra, sier Amalie Iuel til Dagbladet.

FORBLØFFER: Amalie Iuel briljerer med sine språkegenskaper, slår tilbake mot Karsten Warholm og kommer med en avsløring. Samtidig forbauser Iuels lillesøster. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Veldig inspirerende

Line Kloster er Norges håp på 400 meter hekk for kvinner i friidretts-VM i Budapest, med Karsten Warholm som den største gullfavoritten på herresiden.

400 meter hekk er i en rivende utvikling og gullalder hos begge kjønn, med historisk gode tider hos de nåværende utøverne. Der Warholm satte en utenomjordisk ny verdensrekord i OL i Tokyo med 45,94, gjorde McLaughlin det samme i VM i Eugene i fjor med tida 50,68.

Og etter Warholm følger Rai Benjamin som tidenes nest raskeste, mens Alison dos Santos er tidenes tredje raskeste og Abderrahman Samba er tidenes femte raskeste. Alle disse er aktive i dag. Bare Kevin Youngs praktløp fra 1992 blander seg imellom her.

Den nederlanske superstjerna Femke Bols oppvarming forbauser. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Samme tendens ser vi på kvinnesiden: McLaughlin har verdensrekorden, mens Femke Bol er tidenes nest raskeste på 400 meter hekk med monsterløpet hun leverte i London 23. juli denne sommeren. Dernest følger Dalilah Muhammads løp i Tokyo i 2021.

I VM er det Femke Bol som har overtatt det største favorittstempelet på distansen etter forfallet fra McLaughlin.

- Det er gøy å se den enorme framgangen som Femke har hatt de siste åra, og den «driven» hun har. Det er veldig inspirerende, sier Amalie Iuel til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer