TØFF SPILLER: Nigel de Jong er kjent for susende taklinger og aggressivt spill. Her er han avbildet i aksjon for LA Galaxy. Foto:  Mark J. Terrill / AP / NTB Scanpix
TØFF SPILLER: Nigel de Jong er kjent for susende taklinger og aggressivt spill. Her er han avbildet i aksjon for LA Galaxy. Foto:  Mark J. Terrill / AP / NTB ScanpixVis mer

Nederlandsk stjerne latterliggjort av MLS i bisarr video

Nigel de Jong fikk en lite flatterende avskjedsvideo da han signerte for Galatasaray.

(Dagbladet): På Deadline Day ble det klart at Nigel de Jong forlater La Galaxy og USA til fordel for den tyrkiske storklubben Galatasaray.

Midtbanespilleren som er kjent for sin tøffe og aggressive spillestil hadde et kort, og ikke spesielt vellykket, opphold i toppdivisjonen i USA og Canada.

Likevel - man hadde kanskje forventet at representantene fra MLS takket spilleren for innsatsen med en avskjedsvideo som viser noen av spillerens beste øyeblikk på banen.

Men, nei.

Bisarr oppsummeringsvideo

På den offisielle Twitter-kontoen til MLS ble det i stedet publisert en bisarr video som ifølge flere medier viser spilleren som pådrar seg tre gule og et rødt kort. I tillegg blir man servert midtbanestjernens stygge takling på Portland-spilleren Darlington Nagbe, som førte til en tre kamper lang karantene.

NY KLUBB: Nigel de Jong og Galatasaray-topp Levent Nazifoglu. Foto: Elif Ozturk / Anadolu Agency / NTB Scanpix
NY KLUBB: Nigel de Jong og Galatasaray-topp Levent Nazifoglu. Foto: Elif Ozturk / Anadolu Agency / NTB Scanpix Vis mer

Videoen er nå slettet, men har i ettertid blitt diskutert både på Twitter og i amerikanske medier. På fotballnettstedet Dirty South Soccer har journalist Aaron Bauer publisert en kommentar med tittelen «Kom og spill i MLS! Men vi kommer til å håne deg på vei ut».

I kommentaren skriver han blant annet:

- Ingen er tjent med å håne en spiller på vei ut (av ligaen). Jeg forstår at MLS har en redaksjon som er adskilt fra forbundet. Men her fremmer ligaens offisielle Twitter-konto en video som latterliggjør en spiller av misforståtte grunner, skriver Bauer, som mener de Jong utmerket seg svært positivt i det defensive spillet i Galaxy.

Nederlenderen har foreløpig ikke kommentert videoen, men han har gitt uttrykk for å være svært fornøyd med klubbyttet.

Blir lagkompis med Linnes

Det rapporteres om at Nigel de Jong vil tjene hele 2,5 millioner euro per sesong i den tyrkiske ligaen.

– Jeg bodde seks måneder i Los Angeles, og jeg ønsket å returnere til Europa. Jeg elsker fotball, og Galatasaray ga meg muligheten til å komme tilbake, sier de Jong til klubbens TV-kanal, ifølge NTB.

31-åringen blir nå lagkompis med norske Martin Linnes, og landsmannen Wesley Sneijder.

– Jeg er veldig glad for at jeg får spille på samme lag som ham (Sneijder). Han kjemper og elsker å vinne, sier de Jong.