Nederlandsk triumf på 5000 m

Nagano (NTB): Nederlenderne knuste all motstand og tok en firedobbel triumf på OLs 5000 m i Nagano søndag. Nordmennene ble statister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gianni Romme løftet skøytesporten opp på et nytt nivå med et fantastisk løp på 6.22,20, over åtte sekunder bedre enn hans egen verdensrekord fra Heerenveen før jul.

Verdensrekorden ble slått tre ganger på åpningsdistansen i OL. Først overrasket Bart Veldkamp, hollenderen som flyr under belgisk flagg, både seg selv og alle andre med å bli førstemann under seks og et halvt minutt, med 6.28.31.

  I neste par krøp Rintje Ritsma 7/100 sekund under Veldkamps rykende ferske rekord med 6.28,24, etter å ha ledet med mer underveis.

  Men alt fra første skjær i siste par viste Romme at han hadde alvorlige hensikter. Parkameraten Kjell Storelid ble distansert med et helt sekund på de første 200 meterne, og så ikke en gang ryggen på nederlenderen fra det var gått halvveis.

  Gianni Romme åpnet med en runde på 29,3 og fulgte opp med tre runder på 29,8 før han fikk se 30-tallet. Romme passerte 3000 meter på 4.47,95, langt under Veldkamps gjeldende verdensrekord.

  Kjell Storelid gikk et uinspirert løp og fikk bare 8. plass med 6.37.12, nesten 15 sekunder bak Romme - og over ett sekund pr. runde. Lasse Sætre gjorde forsåvidt jobben sin og satte pers med 6.38,95, mens Remi Hereide møtte veggen etter 3000 m og havnet på 12. plass med 6.39,35.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer