<b><b>ØRNEN:</b> Tidligere Nederland spiller Frank de Boer tar over London-klubben Crystal Palace.</b> / AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFE
ØRNEN: Tidligere Nederland spiller Frank de Boer tar over London-klubben Crystal Palace. / AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFEVis mer

Manager Crystal Palace

Nederlender erstatter Allardyce: Crystal Palace med ny manager

Frank de Boer blir ny manager i Crystal Palace. – Vi skal dominere med og uten ball, sier nederlenderen.

- Nederlenderen har lenge vært koblet til jobben, og mandag offentliggjorde Crystal Palace det mange hadde ventet på.

- Det er en av de dårligste holdte hemmelighetene i fotball. Men vi er strålende fornøyd med at vi får Frank de Boer som ny manager i klubben, sa klubbens styreformann Steve Parish på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Nederlenderen, som har signert for tre år, sier han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Skal dominere

- Det er en stor ære å få lov til lede en så tradisjonsrik klubb, som også er kjent verden over for sine stolte og lidenskapelige fans, sier 47-åringen som røper at han ikke kommer til å jakte ligatittelen med det første.

- Målet er å bli et solid lag i Premier League, og ikke kjempe mot nedrykk, sa de Boer.

- Vi skal forsøke å dominere med og uten ball.Vi skal spille attraktiv fotball, sa de Boer.

Får tid

Klubben fra Sør-London kjempet mot nedrykk til det sist sesong. Styreformann Parish sa at de med denne ansettelsen skal komme seg bort fra den situasjonen, og lovet at nederlenderen skulle få tid til å bygge opp laget.

- Vi vil nok se på en eller to forsterkninger, men jeg mener det er viktig å møte spillerne først, sa nederlenderen på spørsmål om forsterkninger.

- I Premier League er det mange penger, og det er muligheter til å bruke de pengene fornuftig, sa de Boer, som trakk fram Wilfried Zaha som en av nøkkelspillerne i laget.

van Gaal

Før de Boer sa ja til å overta «The Eagles» forhørte de Boer seg med sin landsmann, Louis van Gaal. Sistnevnte forsøkte seg i Manchester United fra 2014 til 2016 uten stort hell.

- Jeg snakket med han om hvordan det er å lede et lag i Premier League, sa de Boer, som ikke ville røpe hvilke råd han fikk.

- Det få bli mellom meg og han.

Sparket

De Boer ble sparket fra trenerjobben i italienske Inter i november, etter 85 dager i jobben i Milano. Han trente Ajax i perioden 2010 til 2016 og vant fire ligatitler i Nederland.

47-åringen tar over etter at Sam Allardyce. Han ga seg i Palace etter at han reddet London-klubben fra nedrykk i mai.

Crystal Palace offentliggjorde også at de har inngått en ny sponsoravtale med ManBetX. Også dette er en avtale på tre år.

(NTB)