Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nederlenderen slang med leppa i garderoben før start

- De var som vanlig høyt oppe, men vi klarte å jekke dem ned ved å knuse dem. Det er så deilig, sier Sverre Lunde Pedersen.

KNUST: Norge slo Nederland allerede i dagens semifinale. Fra høyre til venstre: Koen Verweij, Patrick Roest, Sven Kramer og Jan Blokhuijsen. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
KNUST: Norge slo Nederland allerede i dagens semifinale. Fra høyre til venstre: Koen Verweij, Patrick Roest, Sven Kramer og Jan Blokhuijsen. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Det ble nok en jubelkveld i den olympiske ovalen i Gangneung onsdag.

Som med perfekt regi slo det norske lagtempolaget først Nederland i semifinalen, før hjemmelaget Sør-Korea ble slått i finalen.

Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og Simen Spieler Nilsen utklasset begge to.

Før semifinalen delte Norge og Nederland garderobe, og de nordmennene forteller om en liten ordveksling mellom de to.

- Sa de skulle knuse oss

Landslagssjef Sondre Skarli forteller:

- De sa at de skulle knuse oss i semien, forteller han, før han utdyper:

- Koen Verweij kom bort til gutta og sa at de skulle ta det rolig i semien. Da svarte Håvard Bøkko: «Skal dere ta ut alt i B-finalen da? For vi kommer til å gruse dere».

Bøkko selv forteller den samme historien med et bredt gullglis, og Sverre Lunde Pedersen forteller til Dagbladet at det var godt å kunne få nederlenderne ned på jorda igjen.

- De var som vanlig høyt oppe, men vi klarte å jekke dem ned ved å knuse dem. Det er så deilig. Hvor mange ganger har ikke de slått oss, sier han.

- En perfekt kveld

Å si at Sverre Lunde Pedersen har hatt stang ut i dette mesterskapet, vil være å ta i, men han har likevel ikke hatt marginene på sin side. På 5000-meteren var han noen fattige tusendeler unna sølvmedaljen, og på 1500 meter hadde han et feilskjær som mest sannsynlig kostet ham en medalje av samme valør.

I dag kunne han stå med et bredt glis å snakke om hvordan det er å være olympisk mester, og den kjempeformen han er i.

- Det var bare helt vanvittig gøy. Vi var så innstilt og klar før den semifinalen. Vi hadde fullt fokus på den først, og det å slå Nederland var bare et sykt kick. Etter det gledet vi oss bare til finalen, sier han.

- En perfekt kveld. Det kan ikke bli bedre.

Lunde Pedersen var også den som trakk klart mest av de norske i dag.

- Jeg har aldri vært i bedre form. Jeg følte meg veldig sterk, sier han.

Unikum

Og sterk var han i dag. Landslagstrener Sondre Skarli er full av lovord om 25-åringen som går for Fana.

- Han er et unikum. Han er helt rå. Han har jobba knallhardt i mange år og får betalt for det. Distansen passer ham perfekt. Han gruser det Sven Kramer gjør.

Han innrømmer også at han mistet litt besinnelsen da de tre gutta gikk i mål til gull.

- Etter et OL-gull er det lov å feire litt ekstra. Brølte ganske kraftig da gutta kom i mål. Det er ganske utrolig å få være med de på noe sånt. Vi har jobba så hardt for det her.​

For å gjøre den norske jubelkvelden komplett, ble Nederland i tillegg slått med tiden 3.37,08. Det er olympisk rekord.

- Det hadde jeg kanskje ikke trodd. At vi tok den med så mye som vi gjorde, det var litt overraskende. Skjemaet vårt var 3.38,3. Det var det vi skulle prøve å gå på. De tar en del i starten på det, og holder likt med skjema mot slutten.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!