Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nederlenderne tviler fortsatt på Hiddink

Lovte å gi seg ved tap mot Lativa.

 VANT:  Nederland og Guus Hiddink slo Latvia i helgen. Treneren lovte å gi seg ved tap. Selv etter mener flere at Hiddinks dager er talte. Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB Scanpix.
VANT: Nederland og Guus Hiddink slo Latvia i helgen. Treneren lovte å gi seg ved tap. Selv etter mener flere at Hiddinks dager er talte. Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB Scanpix. Vis mer

Søndagens 6-0-seier over Latvia var ikke nok til å overbevise nederlandske aviser om at Guus Hiddink er rett mann til å lede landets fotballherrer.

Med én seier og to tap på de tre første kampene kom Nederland skjevt ut i EM-kvalifiseringen. Knusingen av Latvia hjemme i Amsterdam holdt ikke til å stilne Hiddinks kritikere.

Mandag herjet spekulasjonene i nederlandske medier, og Hiddink hadde gjort lite for å roe ned situasjonen søndag kveld.

- Dere kan kose dere med å spekulere, men jeg sier ingenting. Jeg er fortsatt i KNVBs (Nederlands fotballforbund) tjeneste, ertet 68-åringen.

Han ville ikke svare på om han venter å være landslagssjef i neste kvalkamp mot Tyrkia 28. mars.

- Jeg bryr meg bare om i dag, svarte Hiddink.

Bytter jobb? Han hadde lovet å gi seg dersom Nederland tapte for Latvia etter den skuffende innledningen. Laget tapte også en oppkjøringskamp hjemme mot Mexico sist onsdag.

Hiddink har kontrakt til etter EM i 2016. Da tar assistenten Danny Blind over. Men mediene spekulerer i at den rutinerte treneren kan flyttes til en annen funksjon i forbundet.

- Hiddink skulle ha forklart seg mer presist i går kveld. Nå henger uttalelsen «fortsatt i KNVBs tjeneste» som en klam tåke, skriver kommentator Chris van Nijnatten i Algemeen Dagblad.

Etter fire runder ligger Nederland på 3.-plass i EM-kvalifiseringens gruppe A. Tsjekkia (12 poeng) topper foran Island (9).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media