Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Holmefjord Lorentzen tok OL-gull på 500 meter

Nederlenderne var bitre etter fiaskoen: - Du trenger flaks for å vinne

Nederlenderne var skuffet etter en tung 500 meter. Men de tok seg god tid til å hylle Håvard Holmefjord Lorentzen (25).

I EGEN KLASSE: Ronald Mulder (i front) hadde lite å stille opp med da Håvard Lorentzen fikk opp farten på langsiden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I EGEN KLASSE: Ronald Mulder (i front) hadde lite å stille opp med da Håvard Lorentzen fikk opp farten på langsiden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Stemningen mellom de norske og nederlandske utøverne er langt fra perfekt. Håvard Holmefjord Lorentzen har tidligere fortalt Dagbladet at mange av utøverne fra treskolandet er litt høye på seg selv, og ikke er de han går best overens med i verdenscupsirkuset. Det støtter flere av lagkameratene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Skuffende dag

STOLT: Faren til gullvinner Håvard Holmefjord Lorentzen var selvfølgelig stolt etter sønnens prestasjon under 500 meter skøyting. Se Torbjørn Lorentzens skildring av løpet. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

For Nederland ble dagens 500 meter en skuffende affære. Ronald Mulder ble beste på en sjuendeplass, mens Kai Verbij og Jan Smeekens fulgte opp med en niende- og en tiendeplass.

For fire år siden så det veldig annerledes ut. Da tapetserte trioen Michel Mulder, Jan Smeekens og Ronald Mulder pallen på samme distanse.

Det var riktignok den mektige skøytenasjonens første gull på 500 meter gjennom tidene, men sju, ni og ti er ikke plasser Nederland sparer på.

Håvard Lorentzen derimot, var glad for at det gikk som det gikk:

- Det er ikke bra at nederlenderne vinner alt og dominerer sporten for mye. De hadde ingen på pallen i går eller i dag, det er bra for sporten, sier Lorentzen på pressekonferansen etter OL-gullet var sikret.

HISTORISK: Det var en spent forsamling som hadde samlet seg for å se om Håvard Holmefjord Lorentzen (25) kom til å innfri. Video/reporter: Nicolai Delebekk / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Hyllet Lorentzen

Det var en skuffet gjeng med nederlendere som tuslet gjennom mixed zone. Men til tross for den tunge dagen, tok de seg god tid til å hylle overmannen Håvard Lorentzen.

- Han har gjort det bra de siste dagene. Jeg trodde han hadde en stor sjanse på pallen, men trodde ikke at han skulle vinne. Du trenger mye flaks for å vinne, det er mange gode løpere på 500 meter. Håvard og Cha gjorde det veldig bra og overrasket alle, sier Kai Verbij, som kjenner Lorentzen godt:

- Han er rivalen min, men i dag var han veldig god. Jeg er overrasket. Jeg visste at han var kapabel til å levere bra, men ikke så raskt …

Om nederlendernes skuffende dag, sier 23-åringen fra Leiderdorp at det var under forventningene:

- Det er alltid en nederlender på pallen i alle andre distanser, men i sprint trenger du litt flaks, og det hadde vi ikke i dag. Det er skuffende for Nederland og under det vi forventer, men det er sånn sprint er. Du har aldri noen garanti.

Den holdningen deler Jan Smeekens.

- Dette er den distansen som flest nasjoner har løpere på et høyt nivå, men jeg bryr meg ikke om det. Jeg ville være på pallen, og det fungerte ikke i dag, sier Smeekens til Dagbladet.

- Hva kan du si om prestasjonen til Lorentzen?

- Jeg kan bare gratulere Håvard, han fortjener det og leverte et så godt løp som han kunne håpe på. Han har vist, som meg, at han har vært stabil gjennom hele sesongen, men han greide å prestere i et OL, og det er da du skal prestere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!