Nedrykk for Brann = sparken for Rikard Norling

Morten P. kommenterer Brann-krisa.

FERDIG: Om Brann rykker ned, Er Rikard Norling ferdig i klubben, tror Morten Pedersen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FERDIG: Om Brann rykker ned, Er Rikard Norling ferdig i klubben, tror Morten Pedersen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): SERIEGULL BLE UTTALT da han for første gang åpnet munnen i Bergen. Siden det har Rikard Norling hatt mer enn nok med å være ydmyk og høflig overfor en supporterbase hvis tålmodighet er i ferd med å gå over i fortvilelse og raseri. For det koster å gjøre det dårlig med Brann selv om du har klart å skape en smule entusiasme gjennom å satse på og bruke unggutter (Skaanes, Vindheim, Grønner), og forståelse og tilgivelse kan du glemme. Hvilket betyr at Norling må gå. Ved nedrykk.

OG DET ER nok riktig om så skjer. Rykker Brann ned sammen med Sandnes Ulf er det ikke liv laga for en høflig og velmenende svenske i Bergen, hvis feilbdømmingen av norsk fotball kanskje er den største feilen han har gjort. For det er ikke bare det at Brann ikke får det til under Rikard Norling. Det ser også ut som om svensken er tom for ideer og grep.

RIKARD NORLING PRØVDE formasjonen 5-3-2 i Bodø. Uten at laget ble bedre. Selv om Brann syntes å ha kontroll inntil fotballens uransakelige marginer gjorde et svakt Bodø/Glimt til et ekstremt effektivt Bodø/glimt, var det ikke direkte farlig å være hjemmelag på Aspmyra. Og er det noe Brann trenger så er det kraft og trøkk mot motstanderens mål. Ikke balltrilling midt i banen avløst av lange oppspill på en stor spiss uten helt nødvendige bevegelser inn bak motstanderens forsvarslinje.

BRANN ER VIKTIG for norsk toppfotball. Og enda viktigere for Bergen. Ingen vil se klubben i 1. divisjon 2015. Men det er ikke tvil om at de fortjener sin skjebne om så skjer. Fordi Brann 2014 er uten formildende omstendigheter for.