Nedrykk tabuord i LSK

Nedrykk er tabuord i Lillestrøm. - Vi prater ikke om nedrykk, men skjønner alvoret, sier LSK-veteran Torgeir Bjarmann (34) til Dagbladet.

Siden 1975 har LSK spilt i toppserien. Det er rekordlenge. Nå blinker blålyset. Åtte serierunder før slutt ligger laget nest sist - på direkte nedrykksplass.

- For å unngå en av de to siste plassene, må vi vinne fire av de åtte siste kampene. Hittil i år har vi vunnet fire av 18, så det er lett å skjønne hvilken utfordring vi står foran, sier Bjarmann.

Tomålsscorer sist

I fjor lagde han begge LSK-målene da laget vant 2- 0 i Moss. På de fire siste Melløs-kampene har LSK tre seirer og én uavgjort.

- Det var eneste gangen i fjor jeg ble tomålsscorer. Da kjempet vi om gull. Nå spiller vi for å overleve. I en slik situasjon gjelder det å holde rett fokus og ikke tenke så mye på konsekvensene, sier Torgeir Bjarmann.

Sist Moss slo LSK hjemme, var 8. september 1996 (1- 0). De siste åra har LSK vunnet 2-0 (i fjor), 3- 1 (i 1999) og 2- 1 (i 1998). I 2000 ble resultatet 0- 0.

LSK-trener Arne Erlandsen får Hallvar Thoresen som assistent på Melløs. Thoresen var tilbake på Åråsen fredag - snaut 20 måneder etter at han forlot klubben til fordel for Skeid. LSK-Oppskriften framover blir å fokusere på egen styrke.

- I stedet for å snakke om tabellposisjon og nedrykk, fokuserer vi på eget spill. Selv om tabellsituasjonen er tung, ønsker vi fortsatt å være offensive, sier Arne Erlandsen.

- Forbannet

Brann har også havnet i sumpa, med 21 poeng på 17 kamper. Torsdag sjokkerte laget ved å tape den første UEFA-cupkvalifiseringen mot FK Suduva fra Litauen (2- 3) i Bergen.

- Selv om jeg ikke frykter nedrykk, kan man aldri være sikker i den situasjonen vi er i nå. Alle på og rundt laget er forbannet over at vi ikke har prestert godt nok, sier Brann-trener Teitur Thordarson.

Alle i klubben jobber knallhardt for å snu situasjonen.

- Torsdag spilte vi bra i 70 prosent av kampen. Mot Stabæk i kveld er alt fokus rettet mot å prestere. Målsetting nr. én er å ta ut alt i 90 minutter. Greier vi det, vil vi også gjøre det bra, sier Teitur Thordarson.

TOMÅLSSCORER SIST: LSK-veteran Torgeir Bjarmann (i midten) lagde begge målene da laget slo Moss 2- 0 på Melløs 21. oktober i fjor. Da kjempet LSK om gull. Nå slåss laget for å unngå nedrykk. Til venstre Christian Petersen (nå Oslo Øst), til høyre Arild Sundgot.