- Nedrykket mitt ansvar

Trener Ivar Morten Normark tok det fulle og hele ansvaret for Aalesunds nedrykk i går.

AaFK-trener Ivar Morten Normark tok selvkritikk til tross for at han opplevde å få trampeklapp som trener for et nedrykket lag på Kråmyra.

- Nedrykket er hundre prosent mitt ansvar. Jeg har muligens overvurdert min evne til å påvirke spillere og trenere rundt meg, sa han.

- Usedvanlig kjipt

Fargeklatten og gentelmannen Normark ville verken fordømme trøndere eller skylde på andre enn seg selv da han fikk sannhetens brutale øyeblikk gjennom Canal Pluss på Kråmyras gressteppe.

- Det som skjedde var usedvanlig kjipt, og er et resultat av at vi har vært litt for dårlige i litt for mange kamper til å kunne overleve i Tippeligaen. Slik er livet i fotballen, sa han umiddelbart etter nederlaget.

Noen TV-, radio- og avisintervju seinere tok Normark seg en blås i sofaen på klubbhuset, og var fortsatt like skuffet, men ville ikke strekke seg lenger enn at det var «kjipt og kjempesynd». Da våknet også filosofen Normark:

- Ingen er skutt, drept eller har fått kreft. Vi har rett og slett fått avskjed fra å spille med de beste neste år. Det kan en klubb som AaFK leve med, mener Normark.

Fordi:

- Vi har en humankapital som har vokst kraftig i denne sesongen. De gode opplevelsene har kommet gjennom erfaring. Som klubb og lag er vi bedre nå enn da vi tok fatt på vår første sesong på toppnivå. Jeg tror dette har vært klubbens beste sesong noensinne. Derfor vil vi kunne glede oss til å ta fatt på spillet i 1. divisjon når vi har fått ristet av oss skuffelsen fra nedrykk, sier Normark.

- Et sjokk

At han selv ble trampeklappet fra hjemmefansen ned i 1. divisjon, tar han bare delvis personlig.

- Jeg er symbolet på AaFKs framgang og har tilfeldigvis et godt forhold til publikum. Det er spillerne som presterer godt som de har ettertrykkelig har gjort med å ta 19 av til sammen 28 poeng i høstsesongen, sier Normark.

Heller ikke kampens store spiller, trønderen Christian Steen, la skylda på RBK for sitt lags nedrykk.

- Tromsø har skapt trøbbel for RBK før, men jeg trodde ærlig talt RBK skulle unngå tap, sa Steen.

- Det var et sjokk å høre reporteren brøle at Tromsø hadde scoret på Lerkendal. Det hadde vært bedre å rykke ned med tap mot Bryne.

Mathisen gir seg

AaFK regner med å beholde laget sitt neste sesong. Bare reservekeeper Frank Mathiesen tok sin endelige beslutning etter nedrykk.

- Jeg legger opp, sier Mathiesen, som trolig fortsetter som keepertrener i klubben.

AaFKs planlagte fest i går ble avlyst:

- Jeg nøyer meg med cola light og knekkebrød i kveld, sier Ivar Morten Normark.

HYLLET TROSS NEDRYKK: Aalesund-trener Ivar Morten Normark fikk trampeklapp av fansen selv om det ble et ekstremt bittert nedrykk i går - tre minutter på overtid.