Nedrykkskampen fortsetter

Før siste serierunde står Vålerenga med 25 poeng, Strømsgodset har 24 og Skeid 23. Ett av lagene rykker direkte ned, ett må spille kvalifisering. Det er duket for et nedrykksdrama neste helg.

Skeid slo til med 3-2-seier mot Viking hjemme på Voldsløkka. Dermed spiste laget seg innpå både Vålerenga og Strømsgodset som begge hadde fire poengs forsprang på Torshov-laget før dagens runde.

Godset hang med Lillestrøm langt ut i førte omgang, og utlignet til 1-1 etter 24 minutter. Men to LSK-mål i de siste minuttene før pause avgjorde kampen. Lillestrøm inntok sølvplass på tabellen. De passerte Brann som gikk på en blemme mot Odd Grenland.

Vålerenga lå to ganger under mot Tromsø, men reddet ett poeng da Pascal Simpson utlignet et kvarter før slutt. Dermed er det Vålerenga som ligger best an før den avgjørende runden.

I siste runde møter Vålerenga Kongsvinger hjemme, Strømsgodset får Tromsø på besøk, mens Skeid må reise til Bodø for å møte Glimt. Ingen av bunnlagenes motstandere har annet enn æren å spille for.

I de to siste kampene rykket Molde opp på bronseplass med borteseier 1-0 mot Moss, mens Kongsvinger slo Bodø/Glimt i en kamp som hadde liten betydning for begge lag.