Mjøndalen kjemper for livet

Nedrykksstrid er det beste som finnes

Mjøndalen har gitt seg selv nytt liv i Eliteserien. Det kler dem godt.

VIKTIG: Mjøndalen slo Start 1-0 og kan fremdeles holde plassen i Eliteserien. Video: Fotball Media. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Mjøndalen-Start 1–0 (0–0)

ALLE SPILLERE SOM bidrar til å holde Mjøndalen levende med tanke på Eliteserien 2021 er helter der postnummeret er 3050. Den foreløpig siste er Jorge Vieira (29).

Før skjebnekampen mot Start hadde han spilletid fra nivå fire og fem i Norge.

Denne kvelden, da han bare måtte stå i mål, holdt han nullen og er en av mange helter i den lille klubben med store drømmer og enda større hjerter.

MJØNDALEN HANDLER OM innsats, dueller og å spille for livet. Sånn har det sort sett alltid vært. Godt presset blir Mjøndalen gjerne bedre. Det var ikke sånn det skulle være i år, men to kamper før slutt handler det fortsatt som å overleve.

Da Haugesund utliknet mot Strømsgodset i Drammen fikk Mjøndalen en bonus på toppen av poengene mot Start.

Start 26 poeng, Strømsgodset 25 og Mjøndalen 24 er fotballdramaet denne førjula vil elske.

FØR SESONGEN VAR de fleste enige i at 2020 skulle bli året da Mjøndalen ikke skulle være en del av nedrykksstriden. I siste seriekamp i 2019 reddet de plassen gjennom 1–0 hjemme over Vålerenga. Puh! Nå må vi skjerpe oss, dette går på helsa løs. Denne sesongen skulle alt være annerledes, 2020 skulle være året da Mjøndalen etablerte seg i Eliteserien.

Husker jeg riktig snakket Christian Gauseth, kanskje fordi han snakker veldig mye, men likevel, om en plass midt på tabellen.

Så kom covid-19 og utsatte sesongen.

I en sesong der ingenting har vært som før for de fleste, har alt vært som normalt for Mjøndalen.

VI KAN DISKUTERE om marginer utjevner seg over 30 kamper, og fellesnevneren for slike diskusjoner er at det pleier å gjøre det. Hva Mjøndalen 2020 angår er jeg mer tvilende. Da Sondre Liseth fikk sitt andre gule kort på 1–0 i serierunde 27, var dommeravgjørelsen som ble tatt enda en kampavgjørende avgjørelse i Mjøndalens disfavør.

Det skulle vært straffespark, med en påfølgende mulighet til å gå opp til 2–0.

Det endte med rødt kort for lagets beste offensive spiller, karantene til Start-kampen og 1–1.

MJØNDALEN HAR TAPT med ett mål i tre kamper mot de tre øverste lagene på tabellen. Det forteller om hva dette laget egentlig har inne.

  • Hjemme mot Vålerenga (0–1) var de et offer for årets svakeste dommerprestasjon, og fikk tre scoringer feilaktig annullert.
  • Hjemme mot Bodø/Glimt (2–3) og borte mot Molde (1–2) var de bunnlaget som ikke fikk betalt for to av årets beste prestasjoner

Men Mjøndalens største problem er likevel ikke dårlige dommere og uflaks.

Det er mer alvorlig enn som så.

NÅR DU IKKE scorer mål, og Mjøndalen har bare scoret 23 på 28 kamper, vil du alltid være i nedrykksstrid. Når du på de 27 første kampene bare har registrert 87 avslutninger på mål ser alle hvor skoen trykker. Før pause denne søndagskvelden, selv om presset mot Starts mål i perioder var massivt, tungt og vedvarende, klarte Mjøndalen aldri å avslutte mellom stengene.

Da Jonas Deumeland ble tvunget til å stoppe et skudd for første gang i matchen, scoret Ibrahim seiersmålet på ballen som ble liggende noen centimeter fra målstreken.

START MØTER BRANN hjemme og Vålerenga borte i de to siste kampene. Bak dem ligger Strømsgodset mer tre kamper igjen – Aalesund (B), Odd (B) og Strømsgodset (H).

Mjøndalen ligger dårligst av de tre og skal til Rosenborg før Aalesund er siste motstander 22. desember.

Seieren over Start ga dem en sjanse dette året også.

Det beste ved Mjøndalen, selv om de har noe å ta igjen, er at de liker sjansene sine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer