Nedrykksstriden er ingenting å le av

Nedrykksstriden inneholder som vanlig høstens mest spennende fotball. Den skuffer ikke.

INTENS SPENNING: Strømsgodsets trener Henrik Pedersen i intervjusonen etter kampen mot Haugesund. To ganger var Godset i føringen og hadde los på tre poeng. To ganger utliknet Haugesund og fratok dem de to poengene som kan utgjøre forskjellen på ny kontrakt og nedrykk. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
INTENS SPENNING: Strømsgodsets trener Henrik Pedersen i intervjusonen etter kampen mot Haugesund. To ganger var Godset i føringen og hadde los på tre poeng. To ganger utliknet Haugesund og fratok dem de to poengene som kan utgjøre forskjellen på ny kontrakt og nedrykk. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STRØMSGODSET STÅR IGJEN med det tøffeste programmet og måtte ha poeng i Haugesund. De ledet to ganger, hadde tre og fikk ett. Ranheim var i samme posisjon på Alfheim. De ble rundjult. Og med deling mellom uavgjortspesialistene Sarpsborg (14 u) og Mjøndalen (13 u) er Tromsø helgas nedrykksvinner.

Før runden var det to poeng mellom de fem nederste.

Nå er det ett mellom lagene fra 13 til 16 på tabellen.

ALL FOTBALL SOM ikke betyr noe er kjedelig. Fotball skal ikke være avslappende og komfortabel. Fotball skal være drama og tøff konkurranse.

Det skal være nerver.

Det må være mye å håndtere.

TOPPSTRID OG NEDRYKKSSTRID er det som skaper spenning og produserer adrenalin på kalde høstkvelder. Det er når fotballkamper betyr alt at fotballen er på sitt beste. Og kampene for tilværelsen spilles i den kategorien – alt – når degradering er en mulighet er det som om klubbens eksistens står på spill.

Fornyet kontrakt med det øverste nivået er det eneste som betyr noe.

Nivå to er et stort svart hull.

DET ER FORTSATT teorier der, hvilket er viktig i fotball. Det gir alltid litt ekstra håp for dem som trenger det, selv om det man håper på ikke er veldig sannsynlig. Det er spillets nervepirrende natur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer