-  Nedrykkstrid gir meg energi

Landslagskaptein Martin Andresen hevder at han har godt av å være involvert i bunnstriden med klubblaget Stabæk.

PALERMO (Dagbladet): Man skulle nesten tro at det påvirket ham negativt foran den viktige Italia-kampen at Stabæk ligger på kvalifiseringsplass og kjemper for livet i Tippeligaen. Men Martin Andresen mener det har helt motsatt effekt på ham.

-  Det er klart vi er presset, og jeg vet at vi kan rykke ned. Men jeg bruker det til å skape noe positivt. Jeg merker jeg får ekstra energi av å være involvert i nedrykksstriden. Man blir tvunget til å være ekstra skjerpet hele tida, sier han til Dagbladet.

-  Når man kommer seg gjennom noe sånt, så tror jeg også man vil ha lært mye. Det er en viktig erfaring å ta med seg.

Deilig

Landslaget blir også et lite pusterom i en presset hverdag.

-  Det er deilig å være her nede. Men det hadde det vært uansett hvordan situasjonen i Stabæk var.

Det blir to forskjellige ting, to forskjellige lag. Og nå handler alt om Norge, og kampen mot Italia på mafiaøya i morra. Martin gleder seg som en unge til å lede landslaget ut på banen i hans første kvalifiseringskamp som kaptein.

-  Selvsagt merker man at det er mye trøkk rundt denne kampen. Men samtidig er det viktig å huske at det bare er tre poeng å kjempe om i denne kampen. Det gjør den ikke noe viktigere enn alle de andre kampene i kvalikken.

Og derfor mener Andresen at Norge har alt å vinne.

-  Vi har god sjanse til å vinne, og jeg har stor tro på at vi skal klare det.

Riktig å stenge

Martin Andresen forsvarer at Åge Hareide stenger treningene for presse og tilskuere her nede i Italia.

-  Ja, det er greit. For det har faktisk litt å si at man kan ha noen hemmeligheter for seg selv, selv om det bare er snakk om små detaljer. Stort sett vet jo lagene det meste om hverandre. Men dødballer kan jo fort bli avgjørende.

Det eneste minuset for Andresen er at han får sett for lite av Palermo og områdene rundt.

-  Det er jo utrolig flott her, og jeg skulle ønske at jeg hadde fått mer tid til å se meg rundt. Det er virkelig en historisk plass. Så elsker jeg Gudfaren-filmene. Jeg tror jeg kan dem utenat, he-he.

-  Det er vel selve guttedrømmen som blir realisert når du løper ut som kaptein for Norge mot Italia i VM-kvalikk?

-  Nei, det har jeg faktisk aldri drømt om. Jeg spilte mest fotball da jeg var mindre, og tenkte egentlig aldri på det, smiler han.

KAMPKLAR: Martin Andresen er klar til å lede Norges beste menn mot Italia i morgen. - Jeg gleder meg. Jeg merker godt at dette er noe mer enn en vanlig privatkamp, sier Andresen til Dagbladet.