Nedrykkstrid til siste serierunde

Vi har gitt ut poengene på forhånd uten at det hjelper så mye.

KAMP TIL MÅLSTREKEN: - Lyn klarer det neppe, men ellers viser en forsøksvis edruelig vurdering av kampprogrammet at dette blir uvisst helt inn siste serieomgang, skriver Esten O. Sæther om bunnstriden i Tippeligaen. Her to av de involverte, Fredrikstads Raio Piiroja høyest i en duell med AaFKs Tor Hogne Aarøy.
Foto: Linn Cathrin Olsen  / SCANPIX
KAMP TIL MÅLSTREKEN: - Lyn klarer det neppe, men ellers viser en forsøksvis edruelig vurdering av kampprogrammet at dette blir uvisst helt inn siste serieomgang, skriver Esten O. Sæther om bunnstriden i Tippeligaen. Her to av de involverte, Fredrikstads Raio Piiroja høyest i en duell med AaFKs Tor Hogne Aarøy. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||SJELDEN har en bunnstrid i Tippeligaen involvert flere lag. Med bare sju serierunder igjen å spille, slåss fortsatt åtte for ny kontrakt. Lyn klarer det neppe, men ellers viser en forsøksvis edruelig vurdering av kampprogrammet at dette blir uvisst helt inn siste serieomgang.

Da kan fortsatt tradisjonelle storklubber som Vålerenga og Lillestrøm være i trøbbel.

IFØLGE tabellen er det imidlertid vanskeligst for FFK. Lørdag introduserer Tom Nordlie den nye offensive spillestilen for hjemmepublikummet som han og spillerne har jobbet inn på snaue to uker.

Tida kombinert med bare to raske innkjøp gjør at dette må bli et hastverksarbeid. En velfungerende 4:3:3 formasjon med strengt definerte arbeidsoppgaver for kantene, krever som regel både lenger samtrening og en mer tilpasset spillerstall. Sånn blir dette mer et følelsesprosjekt enn en solid fundert nysatsing.

Likevel har FFK fordelen av å spille fire av de sju siste kampene hjemme. Starten kan bli den vanskeligste mot et VIF-lag som denne sesongen har likt best å angripe bakfra. Siden kan det gå riktig bra hjemme, men adskillige treigere borte med følgende totale resultat:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer