Nedsablet av Wengers juniorer

Verste siden 1930 for Liverpool.

Liverpool - Arsenal 3-6.

(Dagbladet.no): Liverpool har ikke sluppet inn seks mål på hjemmebane siden 1930, men i går fikk de et brutalt møte med Arsene Wengers unggutter.

Med seks tenåringer fra start, og bare to spillere igjen fra laget som slo Liverpool lørdag, vasket Arsenal gulvet med hjemmelaget og ga seg ikke før de hadde satt seks baller bak stakkars Jerzy Dudek.

Det kom som en bombe på alle - selv på Arsene Wenger.

- Jeg hadde troen, for jeg kjenner spillerne, men jeg hadde ikke ventet å score seks mål, sier en smørblid Arsenal-sjef til Sky Sports.

- Jeg er mest fornøyd at vi viser at vi har en kultur i klubben, som gjør at vi spiller god fotball uansett hvilket lag vi stiller med, legger han til.

Sexy fotball

I et eventyr av en kamp, vartet Julio Baptista og Jeremie Aliadiere opp med angrepsspill Liverpools stoppere ikke maktet å stille opp mot.

YDMYKET LIVERPOOL: Arsenals Alexandre Song feirer en av Arsenals seks scoringer sammen med   Johan Djourou. Seks scoringer har ikke Liverpool sluppet inn på Anfield på 93 år! Foto: REUTERS
YDMYKET LIVERPOOL: Arsenals Alexandre Song feirer en av Arsenals seks scoringer sammen med Johan Djourou. Seks scoringer har ikke Liverpool sluppet inn på Anfield på 93 år! Foto: REUTERS Vis mer

- Vi slappet av i dag, og spilte en veldig god kamp, sier en lettere arrogant Johan Djourou til Sky Sports.

- Det er ikke store forskjeller mellom førstelaget og andrelaget, det tror jeg du så i dag. Nå gleder vi oss til å møte Tottenham, det er et derby, og blir fantastisk.

Enorm Baptista

Julio Baptista har slitt med å venne seg til engelsk fotball, men i kveld viste han hvorfor han har spilt for både Real Madrid og det brasilianske landslaget.

Han scoret fire mål, bommet på en straffe og var involvert i det aller meste.

- Dette vil være veldig bra for ham. I dag viste han at han har vanvittige kvaliteter, lyder skussmålet fra Djourou.

- Jeg visste han hadde det i seg, men det tar tid å finne seg til rette i engelsk fotball, sier Wenger om brassen.

Likevel var spissmakker Aliadiere kampens store spiller.

Nedsablet av Wengers juniorer

23-åringen har fått få sjanser i Arsenal, men viste i dag hvorfor han har fått bli hos Wenger i snart åtte år. Han var over alt, og startet ballet etter 26 minutter. Han tok ned en langpasning fra Kolo Toure, og satt den første spikeren i hjemmlagets kiste.

Liverpool utliknet fem minutter senere ved veteranspissen Robbie Fowlers hælspark. Men det skulle hjelpe lite for Liverpool, som ikke holdt følge med Arsenals raske spill.

Nå sier Gunners-sjefen at han håper Aliadiere ikke blir for utålmodig.

- Jeg har sett ham modne veldig i det siste, og han leverer alltid på trening. I dag viste han at han kan ta det med seg til fotball på Premier League-nivå. Han er ikke så fornøyd, siden han ikke får spille nok, men jeg har ikke lyst til å selge ham. Han kan bli en veldig god spiller for oss, sier Wenger.

Målfest

Baptista gjenopprettet ledelsen da han banket inn et frispark etter 40 minutter. Dudek beveget seg knapt en centimeter. De neste ti minuttene vil Liverpool-forsvare gjøre sitt beste for å glemme. Etter 45 minutter var Dudek på bærtur på en corner, og lot ballen sprette inn via Alex Song. Fem minutter på overtid sikret Baptista 4-1 og en trygg Arsenal-ledelse til pause, igjen på pasning fra Aliadiere.

Arsenal hadde sjansen til å gjøre de siste 35 minuttene en formalitet da Hyppiä felte Aliadiere ti minutter ut i andre omgang, men Baptistas skudd ble reddet av Dudek.

Bomme gjorde brasilianeren ikke fire minutter senere. Fra 25 meter banket han ballen inn ved stolperota til venstre for Dudek.

Nedsablet av Wengers juniorer

Få unnskyldninger

Liverpool prøvde seg på et comeback, men Gerrards vakre volley etter 67 minutter, og Hyypiäs heading ti minutter før slutt var begge nytteløse. Syv minutter før full tid var Aliadiere og Baptista på plass igjen. Franskmannen la ut til brasilianeren, som banket ballen nettaket.

Liverpool hadde byttet neste alle de elleve som stilte til start da lagene møttes på lørdag, men selv uten John Arne Riise, Dirk Kuyit og Jamie Carragher finnes det få unnskyldninger for Benitez og hans spillere.

<B>SCORET FIRE:</B> Julio Baptista hadde en drømmekveld på Anfield.
<B>FORTVILT OG OPPGITT</B>: Liverpool-kaptein Steven Gerrard depper etter stortapet mot Arsenal. Nå kan Liverpools sjanser for å vinne noe denne sesongen være over.