Nedsatt hørsel etter kvist i øret

Fem timers operasjon for Fasting i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ble en dramatisk dag for orienteringsløper Mari Fasting i går, da hun under World Cup-stevnet i svenske Mjølby fikk en pinne i øret inne i skogen.

På universitetssykehuset i Linköping skulle Fasting fjerne rester av pinnen og sette inn ny trommehinne i går kveld, men på operasjonsbordet ble det klart at skadene var mer omfattende og kompliserte enn man først hadde trodd.

22-åringen får med stor sannsynlighet svekket hørsel etter ulykken, og lå på operasjonsbordet i nærmere fem timer i går.

– Det viste seg at pinnen hadde flist seg opp og skadet hørebein. Mari får med stor sannsynlighet nedsatt hørsel på det øret, ned mot 85 prosent, det var mer dramatisk enn vi først trodde, forteller landslagstrener Jarle Ausland til Dagbladet.no.

Påvirket balansenerven

Ausland har nettopp snakket med både Mari Fasting selv og faren Rolf. Mari forteller at hun ikke har store smerter for øyeblikket, men hun føler seg veldig svimmel, og ligger til sengs.

– Balansenerven er påvirket, men prognosene er heldigvis gode for at det skal bedre seg. Legene er fornøyde, men hun blir værende på sykehuset til torsdag morgen, sier Ausland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer