Nedsatt hørsel etter kvist i øret

Fem timers operasjon for Fasting i går.

(Dagbladet.no): Det ble en dramatisk dag for orienteringsløper Mari Fasting i går, da hun under World Cup-stevnet i svenske Mjølby fikk en pinne i øret inne i skogen.

På universitetssykehuset i Linköping skulle Fasting fjerne rester av pinnen og sette inn ny trommehinne i går kveld, men på operasjonsbordet ble det klart at skadene var mer omfattende og kompliserte enn man først hadde trodd.

22-åringen får med stor sannsynlighet svekket hørsel etter ulykken, og lå på operasjonsbordet i nærmere fem timer i går.

– Det viste seg at pinnen hadde flist seg opp og skadet hørebein. Mari får med stor sannsynlighet nedsatt hørsel på det øret, ned mot 85 prosent, det var mer dramatisk enn vi først trodde, forteller landslagstrener Jarle Ausland til Dagbladet.no.

Påvirket balansenerven

Ausland har nettopp snakket med både Mari Fasting selv og faren Rolf. Mari forteller at hun ikke har store smerter for øyeblikket, men hun føler seg veldig svimmel, og ligger til sengs.

– Balansenerven er påvirket, men prognosene er heldigvis gode for at det skal bedre seg. Legene er fornøyde, men hun blir værende på sykehuset til torsdag morgen, sier Ausland.

Maks uflaks

UHELDIG: Mari Fasting må ta noen ekstra dager på sykehuset etter at hun i går kveld opererte ut biter av kvisten hun fikk i øret under gårsdagens World Cup i orientering. Foto: SPORTMEDIA
UHELDIG: Mari Fasting må ta noen ekstra dager på sykehuset etter at hun i går kveld opererte ut biter av kvisten hun fikk i øret under gårsdagens World Cup i orientering. Foto: SPORTMEDIA Vis mer

Det var under gårsdagens fellesstart at ulykken inntraff. Fasting lå an til en sterk fjerdeplass da hun plutselig fikk en kvist stukket inn i øregangen.

Smertene var store i går.

– Vi hører ofte om pinner i øyet og rifter i andre kroppsdeler, men dette har jeg aldri hørt om tidligere. Hun har hatt maks uflaks, sier landslagstreneren til Dagbladet.no.

Sykebesøk i kveld

I dag er det mellomdistanse som gjelder for de norske orienteringsløperne.

– Vi har tro på gode resultater, vi har vist at vi er i form, og særlig Olav Lundenes blir en spennende mann i dag, sier O-sjefen.

Etter løpene skal alle de norske på sykebesøk til den uheldige 22-åringen.

- Hele laget drar opp i kveld, hun er veldig klar for å få besøk, sier Ausland.