Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedslående beskjed: - Ganske jævlig

Skihopperen Anders Fannemel pådro seg skade i både korsbånd og menisk da han falt Wisla i Polen torsdag. Dermed er sesongen hans etter all sannsynlighet over.

STYGG SKADE: Anders Fannemel pådro seg en skade både i korsbånd og menisk i Polen denne uka.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
STYGG SKADE: Anders Fannemel pådro seg en skade både i korsbånd og menisk i Polen denne uka. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Det er ganske jævlig, egentlig. Det er kjedelig, og det blir veldig uvant. Jeg har reist rundt og hoppet på ski 200 dager pluss de siste ti årene. Jeg vet ikke hvordan dette blir i det hele tatt, sier Fannemel til NTB.

Han har akkurat fått resultatene etter å ha sjekket kneet hos Olympiatoppen. Torsdag gikk det galt for hopperen i polske Wisla. Han landet på 140 meter, gikk ut i spagaten og forlot bakken med store smerter i kneet.

Undersøkelsene viser at han har pådratt seg skade både i korsbånd og menisk i det venstre kneet.

- Bildene viser at Anders dessverre har ødelagt korsbåndet og menisken. Det betyr at han får et lengre opphold på sidelinjen, sier landslagssjef Alexander Stöckl i en pressemelding fra Skiforbundet.

- Det blir i hvert fall ni måneder uten skihopping. Sesongen ryker vel, sier en skuffet Fannemel.

Skiforbundet bekrefter at Fannemel må opereres.

- Anders har en fremre korsbåndskade i venstre kne og meniskskade som krever reparasjon. Vi planlegger rekonstruksjon av fremre korsbånd og reparasjon av menisken i løpet av kort tid. Deretter venter opptrening av kneet i minst ni måneder før det er aktuelt å hoppe på ski igjen, sier landslagslege Guri Ekås.

Han hadde sjekket kneet også i Polen. Allerede da fikk han signaler om at det kunne vært korsbåndskade. Fannemel forsto fort at det var en alvorlig skade da han gikk over ende i Wisla.

- Jeg kjente jo med en gang jeg landet at dette var kneet. Jeg har sett mange hoppere gjøre det samme. Jeg skjønte at med den smerten jeg kjente, så var det nok alvorlig, sier han.

I tillegg til å være VM-vinner, er 28-åringen også tidligere verdensrekordholder i skihopping. I 2015 landet Fannemel på 251,5 meter. Den rekorden sto seg i to år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media