Nedslående beskjed til skisporten

Helsedirektoratet vil ikke at regjeringen gir unntak fra karantenebestemmelsene i forbindelse med en rekke verdenscuparrangementer i Norge i vinter.

KOMMER MED ANBEFALING: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Berit Roald / NTB
KOMMER MED ANBEFALING: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Dermed brenner det et blått lys for avviklingen av rundt 30 verdenscuprenn i langrenn, hopp, kombinert, altpint og skiskyting.

I en redegjørelse fra Helsedirektoratet framgår det at det fortsatt er stor bekymring knyttet til risikoen for importsmitte.

– På bakgrunn av dagens smittesituasjon mener vi det er en betydelig smitterisiko forbundet med gjennomføring av toppidrettsarrangementer med internasjonal deltakelse, skriver Helsedirektoratet.

– Vi viser til at Europa og Norge nå står overfor en meget krevende og usikker situasjon knyttet til smittespredning og belastning av helsetjenesten. I tillegg finnes det nå minst to nye muterte varianter av viruset. Det vil kunne få omfattende konsekvenser på kort og lang sikt dersom det ikke tas grep nå, heter det videre.

Må ha unntak

Dersom regjeringen følger direktoratets anbefaling vil det bli tilnærmet umulig å arrangere de internasjonale konkurransene på norsk jord i februar og mars.

Idretten har søkt om unntak fra innreise- og karantenebestemmelsene i covid-19-forskriften for å kunne arrangere verdenscuprenn i flere idretter de kommende månedene. Denne søknaden har vært til vurdering hos helsemyndighetene den siste tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer