Idrettstinget

Nedslående beskjed: - Turbulent

Berit Kjøll (67) tapte som ventet valgkampen på Idrettstinget søndag. Zaineb Al-Samarai (35) er ny idrettspresident, etter en knusende seier.

TAKKER FOR SEG: Berit Kjøll er ikke lenger idrettspresident. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TAKKER FOR SEG: Berit Kjøll er ikke lenger idrettspresident. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Svært lite tydet på at Berit Kjøll skulle få en ny periode på toppen av norsk idrett. De siste månedene har mange kretser og særforbund stilt seg bak Zaineb Al-Samarai.

Etter at stemmene var talt opp på Scandic Flesland Airport viste det seg å stemme. Ingen i Kjølls posisjon har greid å bli gjenvalgt på 2000-tallet.

- Det var veldig stort og veldig gøy. Det var en stor, stor glede, sier den ferske idrettspresidenten til NRK etter å ha tørket gledestårene.

Dagbladet har fått nyss om at Al-Samarai ikke har sovet noe særlig de siste dagene.

- Joda, jeg har sovet, det er bare ikke veldig mye. Sånn har det vært i flere uker. Jeg er et utpreget B-menneske. Det har vært lite søvn, så jeg ser fram til å komme hjem i kveld, sier 35-åringen, tydelig fornøyd, til Dagbladet.

- Hvordan har nervene vært mot denne dagen?

- De har vært opp og ned. Det som har vært veldig fint med Idrettstinget er at det har vært mest fokus på sakene vi har behandlet. Det gjør at hodet er et annet sted, fordi vi diskuterer viktig idrettspolitikk for framtida. Det har hjulpet for å holde nervene nede, svarer Al-Samarai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer