Nedslående beskjed

Christian O'Sullivan (29) mister mest sannsynlig resten av OL, men det er et lite håp igjen. En sjekk mandag ettermiddag avgjør skjebnen.

AU: Christian O`Sullivan får dratt på plass tommelen av fysio Harald Marcussen . Til høyre sitter Kent Robin Tønnesen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AU: Christian O`Sullivan får dratt på plass tommelen av fysio Harald Marcussen . Til høyre sitter Kent Robin Tønnesen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020
Norge Norge
32 - 29
Frankrike Frankrike
Spillere

TOKYO (Dagbladet): Det blir bekreftet i en pressemelding natt til mandag. Nores viktige forsvarsspiller skaden fingeren i oppgjøret mot Frankrike i går, som Norge vant 32-29.

29-åringen hastet til garderoben for behandling underveis i oppgjøret, men kunne ikke spille mer. I etterkant ble O'Sullivan, som har vært en viktig brikke for et godt norsk OL-forsvar, fraktet til sykehus.

TIL GARDEROBEN: Christian O'Sullivan underveis i gårdagens oppgjør. Foto: Bjørn Langsem
TIL GARDEROBEN: Christian O'Sullivan underveis i gårdagens oppgjør. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Da han kom tilbake 0300 natt til mandag (Tokyo-tid), hadde med seg en tung beskjed i snippsekken:

- Legene klarte ikke å få fingeren tilbake i ledd. Mest sannsynlig for at noe av leddkapselen og «seneplata» ligger i veien. Det gjelder ytterleddet i høyre tommel. Derfor er det anbefalt en liten operasjon som vi håper blir utført i løpet av dagen på et spesialistsykehus i Tokyo. Mest sannsynlig kan han ikke spille mer i OL-turneringen., sier lege Thomas Torgalsen.

VIDERE: De norske håndballherrene er videre til kvartfinale i OL etter å ha slått Frankrike 32-29 søndag. Video: Discovery+. Foto: Langsem. Vis mer

Det er en nedslående beskjed for det norske laget, som til tider har spilt veldig godt i forsvar i OL. O'Sullivan har vært en viktig brikke, og de norske spillerne har også lagt vekt på at de kan rullere mer i forsvar når alle er friske.

Den muligheten ryker i større grad nå.

Mandag formiddag Steinar Ege at O'Sullivan fortsatt er på en klinkikk i Tokyo:

- Ettermiddag vil avgjøre hvordan det går med ham. Vi har spillere i Tokyo, og en mulighet til å erstatte ham med en spiller som er her. Selvfølgelig ikke samme profil, men trenerne vil ta en avgjørelse om det blir behov, forklarer Ege.

Norge møter Danmark i kvartfinalen tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer