Nedslående beskjed

TV 2-ekspert Petter Northug om Ingvild Flugstad Østberg: - Jeg er usikker på framtida hennes. Får hun et langt avbrekk nå, så kan det kanskje være like greit å finne på noe annet enn ski.

TV 2-EKSPERT: Petter Northug. Foto: Pål Schaathun / TV 2
TV 2-EKSPERT: Petter Northug. Foto: Pål Schaathun / TV 2 Vis mer
Publisert

Ingvild Flugstad Østberg (31) mister både Tour de Ski og OL i Beijing denne vinteren. Det ble klart 2. juledag, og årsaken er helsesituasjonen til langrennsløperen.

- Det er en utrolig tøff beskjed å få, sier hun.

TV 2-ekspert Petter Northug (35) tror ikke på gull og grønne skoger framover.

MÅ STÅ OVER: Ingvild Flugstad Østberg får ikke gå de viktigste konkurransene denne vinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB
MÅ STÅ OVER: Ingvild Flugstad Østberg får ikke gå de viktigste konkurransene denne vinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Til TV 2 sier han:

- Det er ikke noe godt tegn at man etter tre konkurransehelger får startnekt. Da er man på grensa. Det gjelder å finne tilbake til den balansen som gjør at du tåler å konkurrere flere helger på rad og gå flere konkurranser før du stiller til start neste gang. Det blir en sak for helseapparat, støtteapparat og trenere sammen med de nærmeste og Ingvild.

Men:

- Jeg er usikker på framtida hennes. Jeg trodde jo hun var tilbake, men med et tilbakeslag så fort, så tror jeg veien til verdenstoppen med den alderen hun har nå, begynner å bli lang. Får hun et langt avbrekk nå, så kan det kanskje være like greit å finne på noe annet enn ski.

TVILER: TV 2-ekspert Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TVILER: TV 2-ekspert Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Flugstad Østberg har to OL-gull og ett VM-gull. Hun har vært ute lenge og kom tilbake denne sesongen. Drømmen var OL i Beijing.

- Den planlagte oppfølgingen etter de første rennene viser at helsesituasjonen hennes ikke tåler rennprogrammet, sier medisinsk ansvarlig, Øystein Andersen, om Østberg.

- Ingvild må derfor på ny ta en lengre pause fra konkurranser, noe som gjør at OL beklageligvis kommer for tidlig.

LANG VEI: Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg åpner opp om hvordan det er å være tilbake i verdenscup-sirkuset. Reporter: Thomas Haarstad. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

For Flugstad Østberg er situasjonen blytung:

- Dette var en utrolig tøff beskjed å få. Jeg har lagt ned ekstremt mye jobb, gjort mitt beste, følt meg bra og storkost meg med å være med på skirenn igjen. Drømmer er knust, men jeg kan ikke gjøre annet enn å se framover.

TV 2-ekspert Petter Northug sier han hadde forventet å se Flugstad Østberg i Tour de Ski. Han legger til at han synes det er trist at hun ikke stiller og at OL er uaktuelt.

Tour de Ski åpner i Lenzerheide i Sveits tirsdag. Beijing-OL starter fredag 4. februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer