Erling Braut Haaland

Nedslående beskjed

Manchester City-trener Pep Guardiola bekrefter at Kevin De Bruyne (32) «vil være ute en stund». Det kan gå utover prestasjonene til tomålsscorer Erling Braut Haaland (23).

TØFT ØYEBLIKK: Erling Braut Haaland forsøker å trøste Kevin De Bruyne. Foto: NTB
TØFT ØYEBLIKK: Erling Braut Haaland forsøker å trøste Kevin De Bruyne. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Burnley - Manchester City 0-3

BURNLEY (Dagbladet): Han hadde kjempet seg gjennom sesongoppkjøringen for å bli klar til Premier League-starten. Men etter 23 minutter mot Burnley i går kveld, måtte Kevin De Bruyne forlate banen.

Nok en gang har han trøbbel på baksida av låret, den såkalte hamstringen.

Trener Pep Guardiola bekrefter etter 3-0-seieren at det er den samme skaden som han fikk i Champions League-finalen i juni.

- Han kommer til å være ute en stund, avslører Guardiola.

OVER OG UT: Kevin De Bruyne tar seg til panna når han skjønner at det er over. Foto: NTB
OVER OG UT: Kevin De Bruyne tar seg til panna når han skjønner at det er over. Foto: NTB Vis mer

Skaden ryster City. Da spillerne satte seg på bussen til Manchester i natt, var dette den siste nyheten de ville ha.

Guardiola innrømmer at De Bruyne kanskje ikke burde ha startet. Overfor Sky Sports sier han:

- Vi må dra tilbake og snakke med det medisinske teamet. Han følte seg veldig bra. Og han spilte veldig bra i de første minuttene. Men dessverre ble han skadet igjen.

Guardiola påpeker:

- Kanskje burde han ikke ha startet. Men det som skjer i de første 15 minuttene kunne også ha skjedd etter 50, 65 eller 70 minutter.

DAILY STAR: Erling Braut Haaland hylles i engelske lørdagsaviser. Her er dagens utgave av Daily Star.
DAILY STAR: Erling Braut Haaland hylles i engelske lørdagsaviser. Her er dagens utgave av Daily Star. Vis mer

De Bruyne var involvert i opptakten til Haalands første scoring etter tre minutter og fire sekunder. Spissen scoret mål nummer to litt seinere i første omgang.

MANCHESTER EVENING NEWS: Lokalavisa tar for seg kontrastene. Mens Erling Braut Haaland scoret to mål, ble kvelden et mareritt for Kevin De Bruyne. Belgieren måtte ut med skade.
MANCHESTER EVENING NEWS: Lokalavisa tar for seg kontrastene. Mens Erling Braut Haaland scoret to mål, ble kvelden et mareritt for Kevin De Bruyne. Belgieren måtte ut med skade. Vis mer

Men det er lett å se at han har ekstra selvtillit når De Bruyne er på banen. Belgieren er i en egen klasse til å servere målgivende pasninger. Da han skar grimaser og måtte ut, viste Haaland tydelig omsorg.

Igjen startet nordmannen sesongen på sensasjonelt vis. To scoringer på bare 22 berøringer i kampen sier sitt.

- Ny sesong, men den samme gamle Haaland, skriver avisa Daily Star lørdag.

IMPONERT: Jack Gaughan, journalist i Daily Mail, lot seg igjen imponere av Erling Braut Haaland. Her er Gaughan utenfor presserommet på Turf Moor. Foto: Tore Ulrik Bratland
IMPONERT: Jack Gaughan, journalist i Daily Mail, lot seg igjen imponere av Erling Braut Haaland. Her er Gaughan utenfor presserommet på Turf Moor. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Engelske journalister Dagbladet møtte på Turf Moor rundt midnatt var mektig imponert.

- Det var business as usual, sier Jack Gaughan, journalist i Daily Mail.

- Han virket ikke spesielt frisk i sesongoppkjøringen i Tokyo og Seoul. Heller ikke i Community Shield var han i form. Men han ser ut til å stille inn riktig når det gjelder.

TROR DET FORTSETTER: Simon Bajkowski i Manchester Evening News ser for seg ville Haaland-tall også denne sesongen. Foto: Tore Ulrik Bratland
TROR DET FORTSETTER: Simon Bajkowski i Manchester Evening News ser for seg ville Haaland-tall også denne sesongen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Sjefskribent i Manchester Evening News, Simon Bajkowski, påpeker:

- Jeg tror Haaland sikter inn mot det samme som forrige sesong. Målet må være 40 scoringer i ligaen og 60 scoringer i alle turneringer. Det høres dumt ut. Men det er han selv som har satt standardene.

Så gjenstår det å se hvor lenge City må klare seg uten hovmester Kevin De Bruyne.

Neste motstander er Newcastle lørdag om en uke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer