Rasisme i idretten

Nedslående rapport: - En tankevekker

Idrettspresident Berit Kjøll innrømmer at norsk idrett ikke har vært oppmerksom nok i kampen mot rasisme. Rapporten viser også at deltakelse i norsk idrett i for liten grad gjenspeiler mangfoldet i samfunnet.

EN VEKKER: Idrettspresident Berit Kjøll mener sommeren 2020 ble en tankevekker for idretten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
EN VEKKER: Idrettspresident Berit Kjøll mener sommeren 2020 ble en tankevekker for idretten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag legger Norges idrettsforbund fram rapporten «Idrettsglede for alle. Arbeid for mangfold og mot rasisme». I den forbindelse er alle særforbund blitt stilt spørsmål om rasisme.

- Mange av oss har hatt en blindsone for rasisme. Det må vi gjøre noe med, sier idrettspresident Berit Kjøll.

- Vi har en nulltoleranse, men vi må nok erkjenne at det vil skje. Så ærlige må vi være, svarer Kjøll på Dagbladets spørsmål om NIF har en nullvisjon når det gjelder rasisme i idretten.

Kjøll mener at sommeren 2020 ble en vekker for norsk idrett. Kjøll takker kulturminister Abid Raja (V) for at han har løftet saken høyt på dagsorden.

- Jeg vil igjen rette en stor takk til dem som har fortalt om rasisme i norsk idrett. Deres innsats har nå også resultert i denne rapporten. Vi er dere en stor takk skyldig, sier Kjøll.

Rapport

På NIFs ledermøte 5. juni 2020 ble det vedtatt en egen resolusjon om rasisme og det ble varslet flere vedtak.

Ett av disse tiltakene var en kartlegging av hva sentrale organisasjonsledd gjør for å forebygge og håndtere rasisme, samt hva de gjør for å rekruttere personer med minoritetsbakgrunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.