Nedslått etter rasistisk hets

Sandefjord-spilleren Olav Tuelo Johannesen mener han ble utsatt for rasisme fra en motspiller.

3-0-seieren over Hødd i går var Sandefjords første noensinne på Høddvoll, men gleden ble likevel overskygget av en episoden mellom Olav Tuelo Johannesen og Sindre Eid.

- Det kom mange ufine ord. Jeg vil ikke gå nærmere inn på hva han sa, for det egner seg ikke på trykk, sa Tuelo Johannesen til Sandefjords Blad etter kampen.

- Til slutt kokte det over for meg da jeg havnet i duell med en annen Hødd-spiller, og jeg fikk et gult kort jeg ikke burde hatt. Men jeg ble bare så fortvilet.

Tar saken til forbundet

Eid var innom Sandefjords garderobe etter kampen for å unnskylde, men sier han ikke kom med noen rasistiske kommentarer.

- Det er ikke sånn det var. Noen annen kommentar har jeg ikke, sa Eid.

- Sindre Eid kom inn i garderoben etter kampen og ba om unnskyldning, men jeg sa jeg skulle ta det videre. Jeg orker bare ikke slikt, forklarte Tuelo Johannesen.

Også Sandefjord-trener Arne Dokken er forbannet etter hendelsen og lover at klubben vil ta saken videre til Norges Fotballforbund (NFF).

- Det hører ikke noe sted hjemme. Det er vondt for Olav og uheldig for fotballen. Jeg trodde vi var kommet lenger i 2004 enn som så, sa Dokken til Sandefjords Blad.

- Det er Olav som er forulempet. Men vi som klubb kommer til å ta dette videre, selv om Eid kom inn i garderoben etterpå. Vi kan bare ikke la sånt passere uten å reagere.

Fordømmer rasisme

I mai ble norsk fotball også overskygget av rasisme da Sogndals Robbie Russell ble spyttet på av en Brann-supporter.

- Vi fordømmer alle former for rasisme i norsk fotball. Slik oppførsel strider mot alt vi står for, sa informasjonssjef Roger Solheim i NFF etter den episoden.

(NTB)

SINT: Olav Tuelo Johannessen reagerer mot det han oppfattet som rasisme i gårsdagens kamp. Her er han i duell med VIFs Thomas Holm, som forøvrig ikke har noe med saken å gjøre.