Nedslått

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter kampen var han oppgitt - på pressekonferansen var stemningen også laber. Helt til tolken bukket og takket for seg. For da oversetteren bøyde seg etter flaskene han hadde under bordet, sprakk det for Nils Johan Semb. Etter ett poeng mot Armenia måtte det brennevin til.

Du får ikke mer moro enn det du lager sjøl, er det noe som heter. Hadde det vært tilfelle i går, ville vi aldri sett Nils Johan Semb smile. Og det forteller en del om fotballen når to flasker i en pose er det artigste.

Etter en landskamp.

- Det føles tungt, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. - Vi mister jo to poeng. Og det er unødvendig i en kamp vi vinner 8- 0 i målsjanser.

- Normalt skal vi score to, tre ganger på det antallet.

10 gode minutter

Etter 10 minutter så Norge ut som om de kunne klare det dobbelt av det. Armenia lå ikke så lavt som forventet, det norske pasningsspillet stemte med bevegelsene og mot mål ble avslutningene skarpere og skarpere. Men så forsvant alt - som ved et trylleslag.

Fordi Armenia trakk seg tilbake?

- Litt på grunn av det, sier Semb. - Etter vår gode åpning hvor de spilte offensivt, snørte de bare igjen. Og så ble det akkurat det kampbildet jeg hadde forventet.

Men:

- Sjøl om de forsvarte seg godt er jeg skuffa over det vi gjør angrepsmessig.

Stressfaktor

Øyvind Leonhardsen hadde ett skudd i stanga fra 16 meter. Tore André Flo hadde et lysende mottak og en ditto praktfull volley. Men ingenting gikk inn - det var ikke dagen.

For glede.

- Du blir stressa og oppgitt når du ikke får mål, sier Semb. - Hadde vi scoret tidlig, så ville denne kampen blitt helt annerledes. Men vi klarte ikke det - og det er det vi skal i slike kamper.

- Ferdig med det.

Men hvorfor scoret vi ikke? Og hvorfor ble Norge så omstendelige? Og hvorfor satte vi landslagsrekord i støttepasninger. Når ballen skal fram?

- Si det, sier Semb. - Det er riktig at ballen ble spilt for mye bakover, spesielt på den sentrale midtbanen. Og så får vi ikke innlegg fra sidebackene sjøl om de gang på gang kom seg i gunstige posisjoner.

- Det jeg savnet mest, var innlegg foran mål.

Til de to på topp som har ligget i kortene hele uka. Pluss Steffen Iversen som skulle inn der. For Nils Johan Semb valgte 4-4-2 ut fra de erfaringene han gjorde i møtene med Hviterussland, Albania og Latvia.

Synd for Flo

- Mot denne typen motstandere er det bortimot umulig å få til noe for en enkelt spiss. Derfor to, sier han.

- Lider de to vi brukte - Flo og Solskjær - av lite matchtrening?

- Det kan være. Hadde de vært skarpe nok, ville de nok scoret. Og derfor er det veldig synd for Tore André at han ikke fikk uttellling på den glimrende prestasjonen han gjorde helt på slutten.

- Et mål der ville vært veldig forløsende for han, sier Nils Johan Semb.

Sluttfaktum: Armenias landslagstrener sa han var veldig imponert over Norge i går ettermiddag. Det er han alene om.

<B>ELENDIG START:</B> Nils Johan Semb senket blikket og forlot matta på Ullevål stadion som en slagen mann i går.