Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedtur ble opptur for Kjelling

Endelig satt det.

STAVANGER (Dagbladet.no): I går kveld gikk det meste galt for Norge.

Håndballgutta spilte sjeldent svakt i forsvar, og ble straffet hardt. Slovenerne vant fortjent med fire mål.

Og enda verre: Frank Løke - Norges kanskje beste i mesterskapet til nå - røk et leddbånd i kneet og mister resten av EM.

Men midt i alt det triste var det faktisk noe å glede seg over også. Kristian Kjelling klinket til igjen og viste seg fra sin aller beste side.

- Dette var forløsende. Det var deilig å få litt spilletid, for jeg trenger noen minutter for å få det til å sitte, sier Kjelling.

Har spilt under én time

Portland-spilleren spilte riktignok bare 16 minutter mot Slovenia, for han bytter forsvar/angrep. Men i løpet av den tida gjorde han nesten nok til at Norge klarte å krype helt opp i ryggen på slovenerne.

Venstrebacken traff med sju fulltreffere - fire av dem på straffer.

FORLØSENDE: Tross nedturen pg tapet var kampen mot Slovenia en personlig opptur for Kristian Kjelling. Foto: Bjørn Langsem
FORLØSENDE: Tross nedturen pg tapet var kampen mot Slovenia en personlig opptur for Kristian Kjelling. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Sånt gjør godt med selvtilliten til en spiller som har fått lite tid på banen så langt i mesterskapet.

I løpet av de fem kampene Norge har spilt har han faktisk bare vært på banen i snaut 58 minutter. Frode Hagen har levert varene på den backplassen, og når han i tillegg er god i forsvar - da har det vært vanskelig for Kjelling å spille seg inn på laget.

I den norske troppen er det nå bare André Jørgensen og Ole Erevik som har spilt mindre enn stjernespilleren.

- Vi var ræva

Landslagssjef Gunnar Pettersen gledet seg også over at Kjelling tok tak, gjorde det enkelt og fikk det til.

- Når Kjelling går rett på backen sin, da er han god og giftig, sier Pettersen.

Men selv om oslogutten var fornøyd med egen innsats i går kveld, var han mest av alt skuffet over at Norge gikk på den første smellen i EM.

- Vi var rett og slett ræva, sier 27-åringen.

Det norske håndballgutta har svevd høyt i hele oppkjøringen og i starten av turneringen. Nå må spillerne klare å reise seg igjen, etter å ha blitt slått i bakken av Slovenia.

- Det går ikke an å håpe at alt skal gå på skinner hele veien. Vi skal reise oss fra dette, lover Kjelling.

PS! Norge har fortsatt alle muligheter til å komme seg til semifinalene. Det holder å slå et kroatisk lag som har variert veldig mye i EM klokka 20.15 i kveld.

GODE SKUDD: Kristian Kjelling scoret sju mot Slovenia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media