Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedtur «down under»

Petter Solberg var best da det ikke gjaldt.

Loeb tangerte rekorden

- Jeg er litt sliten nå, medga Petter Solberg etter uflaks-sesongen 2004. I Australia var nordmannen nok en gang best da det ikke gjaldt.

Planen om å forsvare fjorårsseieren endte i et brukket styrestag første dag. 11 av 25 fartsprøver vant Solberg og kartleser Phil Mills, men samtlige seirer kom utenfor konkurranse. Subaru-duoen måtte bryte allerede på fjerde fartsprøve.

- Vi vant fire av seks fartsprøver siste dag, og det ville vi gjort uansett om vi var med i kampen om plasseringer eller ikke. Akkurat det er så utrolig kjedelig å tenke på. Planen var at vi skulle vise for de andre at vi fortsatt er best selv om vi ikke vant tittelen i år, sa han.

Årets verdensmester Sebastien Loeb vant Rally Australia. VM-sølvet sikret Petter Solberg da rival Markko Märtin måtte bryte etter første fartsprøve. Da nordmannen sluttet seg til løpet igjen utenfor konkurranse fredag kveld, sto kun neste sesong i fokus.

- Neste sesong har jeg tenkt på lenge. Planen er å sanke seirer rett og slett. Vi greier neppe å fullføre alle VM-rundene, for det er alltid noe som skjer i løpet av en sesong. Men vi vet hvilke feil som er blitt gjort dette året, fortalte Petter Solberg.

Nå venter en sjelden ferieuke for Rally-Petter, kona Pernilla og sønnen Oliver. Familien blir igjen i Australia.

- Jeg skal surfe, trene og slappe av med familien en uke. Så reiser jeg til Japan en tur før oppkjøringen til neste sesong starter for fullt, sa Petter Solberg til NTB etter nedturen «down under».

2005-sesongen starter i Monte Carlo 20. til 23. januar.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media