Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedtur for Bøkko

Det ble ingen god dag for Hege Bøkko på isen.

Nedtur: Det ble en nedtur for Hege Bøkko på dagens 1000 meter. Foto: Scanpix
Nedtur: Det ble en nedtur for Hege Bøkko på dagens 1000 meter. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet):

Hege Bøkko tok sin første pallplass i karrieren for under en måned siden og tok dermed et stort steg i riktig retning. Dermed økte også forventningene til OL.

Medalje på 1000 meteren i OL i Pyeongchang har i nesten tre år vært et mål for Bøkko.

Ida Njåtun hadde ambisjoner om å være i toppen på mandagens 1500 meter, men ble bare nummer 7. I dag skulle Ida få en sjanse til å revansjere seg.

Stiv Bøkko

Ida Njåtun startet først ut av de norske, og 27-åringen leverte et godt løp. Njåtun gikk ut i sjuende par og gikk inn til en foreløpig 2.-plass. Den gode plasseringen holdt helt inn til tolvte par skulle i aksjon.

Hege Bøkko hadde ikke stor hjelp av Yu-Ting Huang i sitt par. Bøkko hadde en grei åpning, men resten av løpet ble tungt for 26-åringen som gikk inn til en foreløpig 8. plass og fire plasseringer bak Njåtun.

Hege gikk i mål 2.42 sekunder bak ledende Jorien ter Mors. Det holdt kun til en 14.-plass.

Ida endte til slutt på en grei 10.-plass, 1.87 sekunder bak gullvinner ter Mors. Det er en god forbedring fra forrige OL da Ida gikk inn til en 17.-plass.

OL-rekord

Nederlandske Jorien ter Mors gikk inn til olympisk rekord med tiden 1.13.56 og tok olympisk gull med tiden 0.26 foran japanske Nao Kodaira på 2.-plass. Miho Takagi fra Japan tok 3.-plassen.

I følge NTB står Nederland nå med fire OL-gull på 1000 meter for kvinner. Det er like mange som daværende Sovjetunionen tok mellom 1960 og 1980. Ingen nasjoner har vunnet flere olympiske gull på distansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!