Nedtur for Eirik Bakke & Co

Eirik Bakkes tøffe uke fikk ingen god avslutning. 0-0 mot bunnlaget West Bromwich var ikke godt nok for Leeds.

Tirsdag morgen ble Eirik Bakke anholdt av politiet i Leeds, og fotballproffen måtte sitte flere timer i arresten. Bakgrunnen var mistanke om promillekjøring.

Det har ført til fete overskrifter om den norske landslagsspilleren, som etter instruks fra ledelsen i Leeds har fått beskjed om ikke å uttale seg om episoden før den er rettslig behandlet.

Til tross for mye oppstyr etter episoden har Eirik Bakke trent som normalt med Leeds. Lørdag var han med fra start mot West Bromwich, som ligger helt nederst i den engelske eliteserien.

Og han fikk en god start på kampen med en solid målsjanse allerede i innledningen. Men selv om Bakke har vist god form den siste tiden og scoret to ganger, ville ikke ballen i mål denne gangen.

Verken Eirik Bakke eller de andre Leeds-spillerne leverte noe fotballshow på hjemmearenaen utover i kampen. For Bakke var det slutt etter 70 minutter. Han ble erstattet av Seth Johnson.

Men heller ikke sistnevnte klarte å få fart på Leeds. I stedet måtte skuffede tilskuere måtte gå hjem etter å ha sett en målløs kamp til tross for at West Bromwich fikk Andy Johnson utvist kvarteret før slutt.

Steffen Iversen satt på benken hele kampen da Tottenham vant 1-0 borte mot Aston Villa. Han måtte se at veteranen og spissrivalen Teddy Sheringham scoret kampens eneste mål. En annen nordmann, Ronny Johnsen, spilte hele kampen for Aston Villa.

Tore André Flo fikk også spilletid i Sunderlands kamp mot Everton, men tuslet nok en gang målløs av banen etter 73 minutter. At Everton vant kampen 2-1 gjorde ikke saken bedre for nordmannen.

Espen Baardsen, som fikk sjansen i Everton-buret forrige helg og slapp inn fire mål, var ikke engang på benken. Både Richard Wright og Paul Gerrard er nemlig friskmeldt etter skade.

Blackburn fikk forsvareren Andy Todd utvist etter bare 28 minutter, men klarte likevel 1-1 mot Birmingham på Ewood Park. Egil Østenstad satt på benken hele kampen for Blackburn.

Endelig vant Liverpool en seriekamp igjen, for første gang siden 2. november, og det var John Arne Riises venstrefot som banet vei.

Sunnmøringens perfekte frisparkinnlegg fant Emile Heskeys hode i kampens 14. minutt, og den engelske landslagsspissens første seriescoring på fire måneder ble kampens eneste mål da Southampton ble slått 1-0.

Liverpool var uten seier i 11 seriekamper på rad, klubbens verste periode på nesten 50 år. Den vonde statistikken tok slutt mot et av eliteseriens sterkeste hjemmelag. Southampton fikk sitt første tap på St. Mary's denne sesongen.

Riise slo an tonen for Liverpool da han plukket opp en klarering og avanserte til 16-meteren og sendte i vei et skudd som hjemmekeeper Antti Niemi ga retur på. Michael Owen var raskt framme, men finnen holdt i annet forsøk.

Liverpool radet opp gode angrep og sjanser i starten av kampen, og tok fortjent ledelsen. Riise holdt på å doble forspranget i det 19. minutt, men hans skudd på innlegg fra El Hadji Diouf endret retning på en motspiller og forsvant rett over mål.

Heskey misset alene med keeper, og Riise hadde enda et skudd fra farlig posisjon i slutten av en førsteomgang Liverpool dominerte fullstendig.

Liverpool-keeper Chris Kirkland måtte vise seg fram først i 2. omgang, da Jo Tessem hadde et farlig skudd allerede etter få sekunder. Liverpool var fortsatt det beste laget, og Riise spilte i det 57. minutt Owen helt fri foran mål. Stjernespissen klarte ikke å score.

Kampen burde vært punktert lenge før Claus Lundekvam i det 84. minutt fikk en sjanse til å stjele ett poeng for hjemmelaget. Han møtte Matt Oakleys overlegg ved lengste stolpe, men klarte ikke å nikke på mål.

Dermed fikk Southampton sitt første tap på ti kamper, og Liverpool en svært etterlengtet seier. Den sendte laget forbi Southampton og opp til 6. plass på tabellen, men 11 poeng bak lederlaget Arsenal.

(NTB)