Nedtur for Fagernes

Spydkaster Pål Arne Fagernes opererte korsbåndet den 14. februar i år. Denne gang er det leddbåndet som er røket, og spydkasteren er fryktelig langt nede.

- Har du vurdert å gi deg etter at du ble skadet igjen?

- Ja, sier Fagernes til Dagbladet før han legger til:

- Dagen i dag er likevel ikke den rette til å trekke slike drastiske konklusjoner. Jeg vil få mange svar i løpet av de neste to ukene, sier Fagernes.

- Helt forferdelig

På Ullevål sykehus i går ble det konstatert avrivning av innsideleddbåndet i det høyre kneet. Skaden betyr minimum seks ukers pause før Fagernes er konkurranseklar igjen.

- Dette er grusomt - og helt forferdelig at det skulle skje nå, sier Fagernes.

Han kastet 84,88 meter på et elitestevne i Bergen i forrige uke. Det var comeback-stevnet etter korsbåndoperasjonen den 14. februar.

- Jeg følte meg i kjempeform, så derfor er det ekstra surt, sier Fagernes.

Uhellet skjedde under en treningstur på lørdag.

- Jeg holdt på med flere sprintdrag og terrenget var kupert. Jeg må ha kommet borti en rot eller et hull, fordi kneet fikk en skikkelig vridning, forklarer Fagernes.

På gråten

Tårene lå i øyekroken på ulykkesfuglen Fagernes da han måtte svare hva som skjedde.

Han hadde omtrent samme skade for tre år siden. Den gang strakk han leddbåndet kraftig i det samme kneet. - Det tok svært lang tid å bli bra igjen da, men jeg er mer tålmodig og forsiktig nå, sier Pål Arne Fagernes.

ULYKKESFUGL: Pål Arne Fargernes må belage seg på seks til åtte ukers pause etter leddbåndavrivningen som ble konstatert i går.