Nedtur for hockeygutta

Men kan fortsatt nå kvarten.

(Dagbladet.no): Norge - Latvia 1-4 (1-2, 0-1, 0-1). Se kampfakta og statistikk.

Da de norske hockeygutta kvalifiserte seg for mellomspillet i VM i Canada, var Latvia regnet som et lag vi hadde gode muligheter til å slå.

Men de norske iskrigerne klarte ikke å følge opp storspillet mot Canada ved å slå baltikumlaget i dag.

Kjapp utlikning
Latvia tok først ledelsen, i det 12. minutt, før Norge utliknet direkte ved Lars-Erik Spets.

Men deretter dro motstanderne ifra. Nye latviske scoringer i slutten av første periode og starten av andre periode ga motstanderne ledelse 3-1.

Mot slutten av tredje periode presset nordmennene på for å redusere eller snu ledelsen, men i stedet fikk latvierne sette 4-1 i tomt bur rett før slutt.

- Vi slapp oss litt ned i forhold til det nivået vi har ligget på tidligere i turneringen, men det er vi ikke god nok til at vi kan tillate oss, konstaterer Espen «Shampo» Knutsen for NRK.

Kan fortsatt nå kvarten

SKUFFELSE OG GLEDE: Norges gode keeper Pål Grotnes fortviler mens latvierne jubler. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
SKUFFELSE OG GLEDE: Norges gode keeper Pål Grotnes fortviler mens latvierne jubler. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Likevel er ikke håpet helt ute for norsk kvalfisering til VM-kvartfinale.

For hvis Norge slår USA fra klokka 17.15 i morgen ettermiddag, eller hvis Tyskland slår Latvia, er isbjørnene videre fra mellomspillet.

- Det er ikke naivt å tro at vi kan slå USA. Dette oppgjøret gir oss muligheten til å ligge litt tilbake og gå i angrep når mulighetene åpner seg, minner Shampo om.

Nedtur for hockeygutta