NUMMER SEKS: Maren Lundby og co. lyktes ikke i Slovenia. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
NUMMER SEKS: Maren Lundby og co. lyktes ikke i Slovenia. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Nedtur for hoppjentene

Hoppkvinnene presterte ikke på topp i lørdagens laghoppkonkurranse og måtte ta til takke med sjetteplass. Maren Lundby hoppet seks meter kortere enn fredag.

Norge håper å kjempe om medalje i laghoppkonkurransen i ski-VM i Seefeld 26. februar, men da må det presteres bedre enn i lørdagens konkurranse i slovenske Ljubno.

Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Ingebjørg Saglien Braaten slet i den slovenske bakken og endte til slutt på sjetteplass med 909,9 poeng. Det var 27 poeng bak Østerrike på tredjeplass.

Tyskland tok en overlegen seier med 1001,3 poeng, mens Slovenia fulgte på plassen bak med 975,9 poeng.

Lundby har prestert svært individuelt godt i verdenscupen og tok sin sjette strake seier fredag med to hopp på 90,5 meter. Lørdag lød hoppdronningens bestenotering på 85,5 meter. Strøm hoppet like langt.

Hjemmehåpet Nika Kriznar sto for rennets desidert lengste hopp med 93,5 meter i finaleomgangen. Det var en forbedring på to meter fra første omgang.

Søndag venter et nytt enkeltrenn i Slovenia. Da skal Lundby forsøke å revansjere lørdagens prestasjoner og ta sin sjuende strake verdenscupseier.

(NTB)