Nedtur for Hushovd

Stortalentet Thor Hushovd skuffet seg selv aller mest da han i går trillet inn til 38. plass i landeveisrittet i VM for U23 i går.

Grimstad-gutten følte seg i fin form for bare tre-fire dager siden, men i går tok beina hans siesta etter noen runder av den 178 kilometer lange løypa.

- Det er litt merkelig. Jeg har følt meg i veldig fin form. Det var en lang og tung bakke i løypa og den tredje eller fjerde gangen opp den merket jeg at beina ikke ville lystre, sier Thor Hushovd på telefon fra Verona.

Forventninger

- Har du hatt for store forventninger til løpet?

- Nå er ikke jeg den som psyker meg for mye opp før et ritt, så det var vel ikke problemet. Men det er klart jeg har hatt forventninger. Jeg har møtt de fleste av konkurrentene før i sesongen og vet jeg kunne ha kjørt inn til gull på en god dag. Nei, jeg skjønner ikke hva som gikk galt i dag. Vi får analysere det de neste dagene.

Neste år blir Hushovd proff i franske Credit Agricole.

- Jeg er glad det er i boks, så slipper jeg å tenke på det nå. Men alt i alt er jeg godt fornøyd med sesongen. Jeg er jo proff nettopp fordi jeg har gjort en bra sesong. Selv om det ikke var noe gøy i dag, sier Hushovd.

Dårlig laginnsats

Hushovd ble beste norske med sin 38. plass. Det sier vel egentlig alt om den norske laginnsatsen i VM-rittet. Bare Gisle Vikøyr fullførte løpet i tillegg til Hushovd. Morten Hegreberg lå en stund bra an i tetfeltet, men måtte bryte da han punkterte.

- En skuffende dag, sier sykkelsjef Atle Kvålsvoll.

- Men det skal være så tøft på dette nivået. Om du ikke er 100 prosent potent til slike løp så skal det ikke gå. Og det gjorde det da heller ikke. Men det har vært en lang sesong for gutta, og mange er slitne.