Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedtur for Ødegaard og Real Sociedad

Martin Ødegaard og Real Sociedad gikk på en smell hjemme mot Levante.

TAPTE: Martin Ødegaard klarte ikke å gjøre noe med Levante i kveld. Foto: ANDER GILLENEA / AFP / NTB Scanpix
TAPTE: Martin Ødegaard klarte ikke å gjøre noe med Levante i kveld. Foto: ANDER GILLENEA / AFP / NTB Scanpix Vis mer
  • Real Sociedad - Levante 1-2 (0-2)

Martin Ødegaard og Real Sociedad klarte ikke å stå imot kontringene til Levante, og dermed gikk baskerklubben på sitt tredje tap for sesongen.

Nordmannen var en del involvert, men han klarte altså ikke gjøre noe med Levante denne kvelden, til tross for at hans lagkamerater hadde flere gode sjanser.

I stedet utnyttet Levante et ubalansert Real Sociedad ved to anledninger.

Kontret i senk

Ødegaard har startet alle kampene for Real Sociedad denne sesongen, og kveldens kamp var ikke et unntak. Han var nemlig usikker i forkant av kampen på grunn av en liten ankelskade, men nordmannen ble altså friskmeldt i tide.

Ødegaard involverte seg allerede fra start, og etter bare tre minutter spilt noterte han seg for et skudd på mål. Han dro seg innover fra høyre i kjent stil, men skuddet gikk rett på keeper Aitor Fernandez.

Det var altså La Real som tok kontroll fra start av, og det var tydelig at Levante satset på kontringer. For de fikk en slik mulighet tidlig i kampen da Borja Mayoral fikk en god mulighet etter kontring. Like etter fikk Morales også en stor sjanse alene med keeper. En fartsfylt start, med andre ord.

I tillegg fikk Levante et mål korrekt annullert for offside da ballen gikk i mål etter en dødball. Det var en offside-plassert Nemanja Radoja som forstyrret Igor Zubeldia nok til at målet ble annullert.

Etter et par gode Real Sociedad-sjanser gjestene frampå igjen. Denne gangen var det Levante-spiller Enis Bardi som ble spilt gjennom og chippet ballen vakkert over keeper Alex Remiro.

Real Sociedad tok deretter mer over spillet, og Alexander Isak hadde blant annet en god mulighet til å utlikne da han var alene med keeper.

Likevel var det Levante som skapte de store sjansene, og vondt skulle bli til verre for Ødegaard og Real Sociedad. For fem minutter før hvilen slo Levante til igjen. Denne gangen var det Borja Mayoral som plukket opp en retur og satte ballen enkelt i mål. Dermed lå Real Sociedad under 0-2 til pause.

Ødegaard skapte en del farlige sjanser, men de klarte altså ikke å omsette sjansene til scoring.

Real Sociedad-press

Like etter hvilen fikk Real Sociedad endelig scoringen sin. Det var innbytter Willian José som plukket opp en løs ball som hadde gått via en Levante-spiller. Den brasilianske spissen hamret ballen i nettet og reduserte til 1-2.

Etter rundt timen spilt så det ut som Real Sociedad skulle oppleve nok en nedtur. Et innlegg traff armen til Igor Zubeldia i feltet, men den så ut til å være helt inntil kroppen. Etter mye om og men, valgte dommer å trekke avgjørelsen, og dermed ble det ikke straffe til Levante likevel.

Real Sociedad presset videre, og både Portu og José hadde store muligheter til å utlikne for La Real etter en drøy time spilt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media