Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedtur for Petter Solberg

Slet seg gjennom første dag i Rally Korsika.

(Dagbladet.no): Han hadde vunnet tre VM-runder på rad, men på de fire fartsprøvene i dag maktet ikke Petter Solberg å vise seg fram fra sin gode side.

Nå ligger han over to minutter bak lederen, Ford-kjøreren Francois Duval. Sebastien Loeb, som bare trenger en 4. plass for å bli VM-vinner sammenlagt, ligger på 3. plass etter Rally Korsikas første dag.

- Vi får ikke gjort noe som helst med det. Asfalt er asfalt. Mer kan jeg ikke si. Jeg liker å kjøre på asfalt og er ikke så dårlig på det underlaget, så det er ikke der problemet ligger, sa Solberg til NTB etter de to første fartsprøvene.

Stillingen etter SS4

1. Francois Duval (For) 1:15:50.6
2. Markko Märtin (For) + 15.1
3. Sebastien Loeb (Cit) + 35.1
4. Carlos Sainz (Cit) + 50.6
5. Marcus Grönholm (Peu) + 1.06.8
6. Petter Solberg (Sub) + 2.17.8

Solberg var på hæla fra start i dag.

På SS1 kom han i mål 15,9 sekunder etter Sebastien Loeb. Raskest var Francois Duval, som skaffet seg en ledelse på 36.3 sekunder på nordmannen.

Og på 2. fartsprøve i Rally Korsika gikk det fra vondt til verre.

Sebastien Loeb økte forspranget til 32,8 sekunder på nordmannen, mens Markko Märtin var raskest av alle i mål. Det holdt også til en foreløpig ledelse for estlenderen.

Etter de to første fartsprøvene skyldte Petter på dårlige dekk.

- Det var ekstremt glatt på de to første fartsprøvene, og jeg kjørte forsiktig ut fra dette. Sannsynligvis valgte vi for harde dekk. Jeg er selvsagt skuffet over at jeg ligger så langt bak, men sånn er det bare. Jeg får bare gjøre mitt beste, sa Petter til Subarus offisielle hjemmesider.

Heller ikke på den tredje fartsprøven maktet Petter Solberg å ta inn på teten. Han kom i mål 49.1 sekunder etter Ford-kjøreren Francois Duval, og 27.8 sekunder etter erkerivalen Sebastien Loeb, som kjørte inn på en 4. plass på fartsprøven og sammenlagt.

Etter fartsprøve nummer 4 leder Duval totalt med 2.17.4 på nordmannen.

Mot tittelen

Sebastien Loeb kan sikre VM-tittelen denne helgen, men Petter Solberg lover å gjøre alt han kan for å stikke kjepper i hjulene for franskmannen. Loeb trenger bare fem poeng for å kunne smykke seg med tittelen VM-vinner, mens nordmannen må vinne de tre siste rallyene for å ha noen mulighet.

Solberg vant fjorårets Rally Korsika, og det er foreløpig hans eneste VM-seier på asfalt.

- Jeg føler meg veldig sikker, og vet at jeg bare har en eneste sjanse til tittelen. Jeg har ikke noe annet valg enn å gå for seieren, det er det eneste jeg kan gjøre, sa Petter til Rally Korsikas offisielle sider før løpet startet.

Men Petter skjønner at alt må klaffe for at den teoretiske muligheten om å slå Loeb ikke skal glippe.

I fjor fikk han seg en skikkelig støkk da han kjørte ut på shakedown. Bilen kjørte ut av veien, kolliderte med en annen bil og holdt på å kjøre utfor et stup.

- Alt må være optimalt. Bilen, kartlesingen og dekkvalget. Nøkkelen kan fort bli å velge riktig dekk. Hvis det blir vått, er det en stor fordel for oss, sier Petter.

  • Følg Rally Korsika direkte her utover helgen, og hold deg oppdatert på utviklingen på Dagbladet.no.

    1. ETAPPE FREDAG (121.34km):

    KJØRT SS1 - Ampaza-Col St Eustache (32.89km) KJØRT SS2 - Aullene-Arbellara (27.78km) KJØRT SS3 - Ampaza-Col St Eustache (32.89km) KJØRT SS4 - Aullene-Arbellara (27.78km)

DÅRLIG START: Petter Solberg har ikke vært heldig i Rally Korsika så langt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media