Nedtur for Riseth i 1860 München

BERLIN (Dagbladet): Ledelsen i TSV München 1860 ønsker å selge Vidar Riseth (30), skriver tyske aviser. Etter fire kamper uten å være med i troppen hos «Løvene», opplever nordmannen en tung tid i München-klubben.

Situasjonen for Vidar Riseth kan begynne å nærme seg marerittet Erik Mykland var gjennom da det skar seg mellom ham og trener Peter Pacult (43 i går) for snart ett år siden.

Ekstra trist for Vidar er det at han endelig er skadefri og føler seg i godt slag. Hans egen skjebne er et skår i gleden over at lagkameratene har avansert til tredjeplass på tabellen - bare bak Bayern München og Borussia Dortmund.

- Han er et eksempel på at dyre spillere ikke er en garanti for suksess, sier den mektige 1860-bossen Karl-Heinz Wildmoser om Riseth til avisa Die Welt.

- Samme Wildmoser hadde meg på prøve i seks måneder da jeg kom fra Celtic Glasgow. Da var det ikke måte på skryt. Wildmoser betegnet meg som en «førsteklasses spiller». Er han misfornøyd med min innsats, burde han først komme til meg før han forteller det i avisene, sier Riseth til Dagbladet.

Nå er Løvene på slankekur, etter at inntektene ble sterkt redusert etter konkursen i Leo Kirchs medieimperium. Trass i sportslig suksess lever klubben i skyggen av den styrtrike byrivalen Bayern München. Det er en årsak til at de vil selge Vidar.