Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedtur for sprinterne

BASELGA DI PINE (NTB): Norske skøytesprintere sliter i motbakke og var sjanseløse mot verdenseliten under dagens verdenscupstevne i Italia. - Likevel øynet jeg framgang hos enkelte, hevder sprinttrener Frode Rønning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ferske norgesmesterne Ådne Søndrål og Edel Therese Høiseth gikk langt under pari. De fikk det slettes ikke til på den glassharde isen i Baselga.

-Ådne var langt unna noe toppløp. Han trives ikke på så hard is, ble reservert i svingene og var ikke fornøyd, sa sprintlandslagets hjelpetrener Tom Erik Oxholm til NTB.

Distansert

Verdensrekordholder Jeremy Wotherspoon fra Canada vant 1000 meter med tiden 1.12,17. Søndrål, kongepokalvinner for bare halvannen uke siden, ble distansert med 1,38 sekund og endte på sjuendeplass. Grunde Njøs ble nummer 10 med tiden 1.13,91.

- Jeg synes det var framgang å spore hos Grunde. Han har fått opp farten betraktelig, men heller ikke han hang med i svingene, sa landslagstrener Frode Rønning.

Njøs falt

På 500 meteren falt Njøs, mens ASK-løperen Øystein Haugen ble beste nordmann med åttendeplass i gruppe to. Søndrål og Roger Strøm skuffet også på den korte distansen, som ble vunnet av nederlenderen Jan Bos med 36,65 sekunder.

Edel Therese Høiseth slet med sykdom i forrige uke, og var ikke helt restituert foran tirsdagens verdenscupstevne. Hun ble henholdsvis nummer 14 og 16 på 1000- og 500 meter. Regjerende sprintverdensmester fra Hamar i fjor, tyskeren Franziska Schenk, vant 1000 meter på tiden 1.17,74, mens 500 meteren ble vunnet av verdensrekordholder Catriona LeMay-Doan fra Canada på 38,72.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!