Nedtur i Falun

Marit Bjørgen ble beste norske på niendeplass.

Farta ble for stor for de norske langrennskvinnene på den doble jaktstarten i Falun i formiddag. Både Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud hang med teten på den klassiske delen, men da Neumannova og Smigun satte fart på skøyteskiene var det slutt på norske palldrømmer.

Først slapp Bjørgen i den første motbakken etter skibyttet. Så møtte Skofterud veggen i bakkene opp mot 11,3 kilometer.

I mål ble Bjørgen beste norske på en niendeplass, nesten minuttet etter vinneren Neumannova.Vibeke Skofterud, Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, og Kine Beate Bjørnås går den doble jaktstarten i Falun akkurat nå. Trykk oppdater i nettleseren din for de siste oppdateringene.

Etter 3.8 kilometer ligger Skofterud bra plassert på en sjetteplass, 2,1 sekunder etter lederen Manuela Henkel. Bjørgen ligger på åttendeplass.

Det er 16 løpere med i tetgruppa halvveis på klassiskdelen. I alt er det 43 startende. Bjørnås og Steira leder an i gruppa som forfølger teten.

Siste passering før skibyttet er på 5,8 kilometer. Der har italienerne Valbusa og Paruzzi overtatt ledelsen, men både Skofterud og Bjørgen er med. Tetgruppa er nå nede i 14 løpere.

Kristina Smigun rykker på vei mot skibyttet og strekker feltet. Bjørgen henger med og ligger i ryggen på Smigun.

Halvveis i løpet passerer Bjørgen først. Men ut fra skibyttet er Smigun i tet igjen.

Vibeke Skofterud setter opp farta etter skibyttet og drar feltet ut av skistadion i Falun. Skofterud hadde også den raskeste tiden på skibyttet.

Manuela Henkel har stivnet totalt og må slippe teten. Det har Bjørgen også gjort, og nå er det bare Skofterud som henger med i front.

Neumannova har overtatt kommandoen etter 8,9 kilometer. Nå er det bare ni løpere igjen i tetgruppa.

Vibeke Skofterud må slippe like etter passering 8,9 kilometer.

Neumannova trekker femmerbanden i front foran Smigun, Paruzzi, Valbusa, og Sachenbacher.

Ved passering 11,3 kilometer har Kurkina og Kuitunen kommet opp i ryggen på tetgruppa igjen. Petra Majdic er like bak dem igjen.

Skofterud følger på 9. plass, 17,6 sekunder bak ledende Neumannova. Bjørgen er på 10. plass.

Ved 12,6 kilometer har de to italienerne overtatt ledelsen, men Smigun, Neumannova, og Sachenbacher er med. Kurkina, Kuitunen, og Majdic har sluppet.

Skofterud har møtt veggen og ser veldig stiv ut. Bjørgen har passert henne, og er i øyeblikket Norges beste på niendeplassen.

Det kommer til å bli et durabelig spurtoppgjør mellom de fem i front. Bjørgen kan håpe på å knipe innpå Majdic som har stivnet litt på åttendeplassen.

Neumannova kjører knallhardt inn mot mål, og Sachenbacher har gitt slipp.

Neumannova spurter best, og slår Paruzzi og Smigun på målstreken. Valbusa var uheldig og falt på oppløpet, men klarte likevel å ta fjerdeplassen.

Resultatliste:
1. Neumannova
2. Paruzzi
3. Smigun
4. Valbusa
5. Sachenbacher
6. Kuitunen
7. Kurkina
8. Majdic
9. Bjørgen
10. Saarinen
11. Skofterud

STIVNET: Vibeke Skofterud.