Nedtur i hundre

MANCHESTER (Dagbladet): United fikk en grundig tyskleksjon i går kveld, og nesten hele Old Trafford var kledd i rød skuffelse: - Ja, stemningen i garderoben var laber, men samtidig var det et bra resultat på en dårlig kveld for oss.

Det sa Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet etter kampen i går som startet lovende for nordmannen og United. Solskjær scoret via en tysk rygg.

- Nei, dette målet krever jeg ikke. Skuddet hadde gått langt utenfor hvis det ikke hadde gått i ryggen på en Leverkusen-spiller. Men, samtidig spiller det jo ingen rolle hvordan målene kommer, sa Solskjær som ikke tror denne scoringen blir stående som hans mål nummer 100 i United-trøya.

Bruddskade

- Nå må vi reise til Tyskland for å vinne, det er det eneste som teller for oss i den kampen. Vi visste på forhånd at Bayer Leverkusen var gode. Gode til å holde ballen og gode teknisk, samtidig som vi hadde problemer med å få tempo på pasningsspillet, sa Solskjær, som måtte se at Gary Neville ble båret av banen.

- Han ble kjørt på sykehuset, og det ble sagt noe om at de fryktet et brudd i foten.

  • Ifølge United-manager sir Alex Ferguson var Nevilles skade et brudd.

- Ikke bare er han bestevenner med David Beckham, men han fikk også den samme skaden i foten, sa Ferguson. Det lover ikke veldig godt for Sven-Göran Eriksson og England med tanke på VM.

Eller for United, som spiller den andre semifinalen neste tirsdag.

Tåler presset

- Vi har vist tidligere at vi tåler presset ved å skulle vinne borte. For tre år siden var vi i samme situasjon etter å ha spilt uavgjort hjemme mot Juventus. I Italia lå vi under to null etter ti minutter, men vi kom tilbake da. Det tror jeg vi kan gjøre nå også.

- Noen forklaring på hvorfor dere virket kollektivt utafor?

- Nei, men dette var en kamp der vi ikke fikk rytmen og tempo i pasningsspillet, og det overrasket oss, ettersom vi har spilt så bra i det siste. Samtidig har vi spilt bra borte også i Champions League. Så dette er absolutt ikke over. Uavgjort var et greit resultat.

- Arsenal vant mot West Ham i ligaen, og det ser ikke bra ut for dere i Champions League?

- Det vil jeg ikke tenke på før alle kampene er over, og vi er ute i mai måned. Da får vi ta en opptelling.

Må vinne noe

- Men en klubb som United må vel vinne noe for at sesongen ikke skal være mislykket?

- Det jeg har sagt tidligere, er at United er en klubb som må vinne noe, og det tror jeg fortsatt at vi vil, sa Solskjær. Det samme sa hans manager Ferguson.

- Leverkusen var klart best i hele 2. omgang, men når det er sagt så er det helt åpent i returkampen. Der blir det garantert scoret mange mål.

  • I går kveld hadde United sjanser, men Bayer Leverkusen viste hvorfor de blant annet feide Liverpool ut av Champions League. De spiller taktisk finurlig og lar seg ikke stresse. Samtidig som de har et knippe med gode teknikere, pluss unge Michael Ballack på midten.

På Old Trafford var han stor, ikke noe rart i at Bayern München allerede har sikret seg ham, og at tysk presse kaller ham den nye Keiseren etter Franz Beckenbauer.

  • Så vi får se om den norske Solskjær-kongen kan slå tyskerne. På overtid igjen.

MÅL ER MÅL: - Skuddet hadde gått langt utenfor hvis det ikke hadde gått i ryggen på en Leverkusen-spiller, sier Ole Gunnar Solskjær om sitt mål nr. 99 1/2. - Men samtidig spiller det ingen rolle hvordan målene kommer, legger han til.
FY, SOLSKJÆR: Med vrengt Bayer Leverkusen-trøye liknet Ole Gunnar Solskjær mistenkelig en Manchester City-spiller da han forlot Old Trafford etter kampen.