Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nedtur under tøffe forhold

Med 3 snurringer og vanskelige forhold datt Petter Solberg ned fra 2. til 6. plass i gårsdagens New Zealand Rally. Men det var ikke dårligere enn forventet.

- Vi hadde ikke grep i det hele tatt på grunn av den løse grusen. Vi hadde tre snurringer og tapte mye tid. Men vi henger fortsatt med i teten, sier en godt fornøyd Petter Solberg.

- Det var sinnssykt vanskelig å kjøre først. Hadde jeg kommer på utsida av sporet, hadde det båre rett ut i skogen.

Lærer fort

I øsende regnvær kjørte Petter Solberg og kartleser Phil Wills inn til sjetteplass sammenlagt etter andre dag i New Zealand Rally.

Ifølge Fords pressesjef Mark Wilford har Ford-teamet for første gang i historien tre biler blant de seks beste. Og Petter imponerer Ford-teamet.

- Det er første gang Petter kjører i New Zealand, og ingen hadde regnet med å finne ham så langt framme. Tre blant de seks er utrolig bra, sier Wilford.

- Petter hadde vanskelige forhold i går. Han visste han ville tape tid når han kjørte med så lavt startnummer, men han kjørte veldig godt også i går.

Vanligvis lønner det seg å kjøre først i løypa, men på New Zealand er det anneledes.

- Jeg lærer av slike løp. Det her er god erfaring å ha med seg, sier Solberg.

- Den gutten lærer utrolig fort. Og han er villig til å høre på råd fra erfarne kjørere. Kombinert med et naturlig førertalent blir dette en god kombinasjon, sier Wilford.

Aktuell

Petter Solberg har fem års kontrakt med Ford. Med nye forhandlinger hvert år er det spennende å følge bilprodusentenes kamp om de beste kjørerne. Solbergs suksess i de siste VM-løpene har virkelig åpnet øynene hos flere bilprodusenter.

- Bilen er bra, og utviklingen hos Ford er stor, men det er jo moro når andre bilprodusenter viser interesse.

- Jeg merker jo at flere er ute og fisker litt, sier rallytalentet.

Sju i VM

Klokka kvart over seks i dag morges gikk Solberg og kartleser Phil Mills løs på siste dag i New Zealand Rally.

- Det er ikke noe gamlehjem, det her. Det er litt av et kjør, skal jeg si deg, forteller 25-åringen.

Med start nummer seks og litt bedre forhold er mulighetene store for at unggutten fra Spydeberg fortsatt henger med i teten. 8 fartsetaper skal gjennomføres. Klarer han å beholde sjetteplassen sammenlagt på New Zealand, ligger han på en imponerende sjuende plass sammenlagt i VM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media