Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018

Nedturen fortsetter for RBK: Venter fortsatt på sin første seier

Rosenborg ledet kampen et drøyt minutt. Så kom blemma som gjør at de fortsatt må vente på sin første seier i årets eliteserie.

STILLINGSKRIG: Det var to lag som kjempet om tre poeng, men de måtte dele poengene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
STILLINGSKRIG: Det var to lag som kjempet om tre poeng, men de måtte dele poengene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
  • Odd–Rosenborg 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Det var to lag som måtte ta poeng i Skien mandag kveld. Odd sto med null poeng etter to kamper, mens Rosenborg sto med et poeng etter to kamper.

Odd hadde brukt påsken til å signere to nye spillere. Både Vebjørn Hoff og Birk Risa gikk rett inn i Fagermos startelever. Skienslaget har sårt hatt behov for nye spillere som kan bidra med å score mål.

Rosenborg hadde like mange bortemål forrige sesong som Odd hadde på en hel sesong.

Tre bytter før pause

Kun tre minutter var spilt da kampens første bytte var et faktum, da Semb Berge måtte av banen.

Rosenborg startet best, men Odd var ikke ufarlige. 12 minutter var spilt da kampens første sjanse kom i det Rosenborgs de Lanley var alene med keeper. Han får ikke godt nok trykk på headingen og ballen gikk rett på Rossbach.

Minuttet seinere var det hjemmelaget som fikk en mulighet idet Elba Rashani fikk chippet ballen inn i boksen mot Børven, men det ble akkurat for kort og Rosenborg fikk klarert.

Etter halvtimen spilt måtte Odd gjøre sitt andre bytte for kvelden da Torgeir Børven måtte ut. Inn kom Bilal Njie. Drøye ti minutter seinere var det igjen klart for nytt bytte da Fredrik Nordkvelle måtte ut til fordel for Markus Kaasa.

Første omgang var preget av stillingskrig og det var få store målsjanser til begge lagene. Minuttet før pause var Odd nær scoring da nysigneringen, Vebjørn Hoff, fikk avsluttet helt fritt. Avslutningen endte derimot rett i forsvarer Rasmussen.

Sekunder før pause så det ut som at Pål André Helland ble felt av Samuelsen innenfor 16.-meteren, men dommeren blåste Odd og Samuelsen vei. Dermed gikk lagene til pause målløst.

Tempo

Tempo og presisjon ble etterlyst av trener Ingebrigtsen i pausen. Allerede etter ett minutt av andre omgang kom Rosenborg til sin første sjanse da Eggen-Hedenstad og Helland fikk kombinert og slått inn mot Bendtner, men dansken var litt for seint unna og Odd fikk klarert.

55 minutter var spilt da Helland scoret kampen første mål. Rossbach feilberegnet og sto for langt ut i feltet. Dermed klarte han ikke å redde et perfekt slått frispark av trønderen.

Kun et par minutter seinere fikk Samuelsen skutt inne i RBKs 16.-meter. Ballen traff Meling som igjen fikk skutt i egen spiller og i mål. To feil fra begge lag endte dermed med scoring til begge lag.

Andre omgang var preget av sjanser til begge lag, men det skortet på presisjonen foran mål. Det ble ingen fler scoringer i Skien og kampen endte uavgjort.

Dermed fortsetter nedturen for Rosenborg som står med kun to poeng etter tre kamper. Søndag venter serieleder Molde på Lerkendal. Avstanden mellom de to rivalene er sju poeng.

Det er ingen tvil om at Trønderne har en jobb å gjøre den neste uka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling