Nedturen fortsetter for Rikard Norling og Brann

Tapte 1-2 for Sogndal på Fosshaugane Campus.

(Dagbladet): Brann har ikke vunnet i Sogndal siden 2002, men de to lagene møtte hverandre på Fosshaugane Campus i kveld.

Begge de to lagene sto med åtte poeng, før kveldens kamp.

I forrige runde spilte Sogndal 2-2 mot Aalesund, mens Brann tapte hjemme 1-2 mot Bodø/Glimt.

Men den dårlige statistikken på Fosshaugane fortsetter for Brann, etter kveldens 1-2-tap.

- Det blir tre poeng til Sogndal som totalt sett ikke er ufortjent, selv om Brann har vært klart best i andre omgang, sa Drillo som kommenterte kampen for TV2.

Det var hjemmelagets Mahatma Otoo som scoret kampens første mål etter bare fem minutter.

- Jeg vil gjerne takke den Allmektige Gud for tjenesten. Noen ganger går det, andre ikke. Men i dag gikk det, og det takker jeg Gud for, sa Otoo til TV 2 etter kampen.

- Som et lag var vi bestemt på å vinne. Vi trengte tre poeng, prøvde alt vi kunne, hørte på instruksjonene fra treneren og spilte som et lag. Personlig gjorde jeg jobben min med ett mål og en assist,

Sogndals 2-0-scoring var det bergeneseren Petter Strand (19) som sto for.

-  Han kom fra Tertnes og spurte om han kunne spille Sogndal 2, vi så tidlig at han ikke var en Sogndal 2-spiller. Så får vi se hva som skjer, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2.

Sogndal best i første Gustav Valsvik måtte stå over kveldens kamp for Sogndal, fordi han på vei til trening søndag morgen ble stoppet i en promillekontroll, hvor han blåste 0,25 i promille. Promillegrensen i Norge er 0,2.

Sogndal presset hardt de første minuttene på Fosshaugane, og etter drøye fem minutter fikk de styrt ballen inn i mål. Mahatma Otoo scoret sitt fjerde mål for sesongen da han sto feilvendt foran mål på en dødball, men med et brassespark fikk han sendt ballen i mål.

Sogndal fortsatte presset, og ga Brann-keeper Øystein Øvretveit mye å gjøre, men det var strålende keeperspill fra 19-åringen.

Brann kom mer og mer med etter hvert, og etter 14 minutter var det Sogndal-keeper Matias Dyngeland som hadde en kjemperedning etter et angrep fra Skaanes.

Et par minutter før pause var det bergenseren Petter Strand som sendte Sogndal opp i en 2-0-ledelse med et praktfullt skudd fra like utenfor 16-meteren.

FØRSTE MÅLET: Mahatma Otoo scorer 1-0 målet til Sogndal i kveldens kamp mot Brann. 
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
FØRSTE MÅLET: Mahatma Otoo scorer 1-0 målet til Sogndal i kveldens kamp mot Brann. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer

Øvretveit sto strålende i Brann-buret i førsteomgang, og kunne ta æren for at Sogndal ikke fikk scoret flere mål, men Sogndal gikk fortjent til pause med en 2-0-ledelse.

Brann reduserte Få minutter ut i andre omgang kom Jakob Orlov seg inn foran mål og Kristoffer Barmen headet ballen fram til ham, Orlov fikk med seg ballen gjennom, og fikk snublet den i mål.

Rikard Norling hadde tydeligvis hatt en alvorsprat med gutta i garderoben i pausen, for Brann var mye mer med etter pausen.

De fortsatte presset mot Sogndal i de 45 siste, men fikk ikke satt ballen i mål, så kampen endte 2-1 til Sogndal.

Med det blir Brann stående med åtte poeng på en 13. plass, mens Sogndal nå har elleve poeng på de ti første kampene i årets Tippeliga, og ligger på en 11. plass.

- Vi var veldig skuffet i pausen. Jeg gikk ut med en idé med spilleren om å spille, det viste seg å ikke være bra. Vi forsøkte å gjøre det bedre i andre omgang og det synes jeg vi klarte, men det holdt ikke, sier Norling til TV 2.