Nedturen fortsetter

Villa valset opp med Newcastle i villrede.

(Dagbladet.no, Aston Villa - Newcastle 4-2): Sir Bobby Robson gjorde en liten, men dramatisk endring på laget foran dagens kamp. Ut med kaptein og storscorer Alan Shearer. Inn med Patrick Kluivert. Med en bråkete uke bak seg, uro i troppen og fraværende resultater, er det tøft gjort.

Men det var ikke på spissplassen det ble avgjort i dag. Kluivert takket nemlig for tilliten med å score sitt første mål i Newcastle-trøya. Men det hjalp ikke, for Aston Villa reiste seg mesterlig etter å ha blitt smadret av Charlton i midtuka.

Svenskemål

Det så imidlertid lenge bra ut for Newcastle i dag. For etter at Olof Mellberg headet Villa opp i ledelsen etter bare fire minutter, snudde sir Bobby Robsons gutter kampen.

Først fant Nicky Butt Kluivert i feltet med en lumpepasning. Kluivert snudde på et gresstrå og prikket ballen i mål i det 28. minutt. Seks minutter seinere fikk Andy O'Brien stå helt umarkert i feltet og heade Newcastle opp i ledelsen.

Ikke lenge i paradis

Men etter pause klappet laget som tok 5. plassen i fjor totalt sammen, mens Aston Villa, som kom på plassen bak forrige sesong, virkelig viste fram hva de er gode for.

Carlton Cole, Gareth Barry og Juan Pablo Angel puttet på for Villa, mens sir Bobby kastet innpå innbyttere og omrokkerte etter beste evne.

Det blir neppe fred i Newcastle med det første. I hvert fall ikke før de begynner å vinne fotballkamper igjen.

MÅLSCORER: Ansy O'Brien scoret for Newcastle, men det holdt ikke mot Villa og Darius Vassell.