Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Nedturen komplett: Eckhoff og Olsbu sviktet

På fellesstarten i VM.

BOM, BOM: Tiril Kampenhaug Eckhoff. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BOM, BOM: Tiril Kampenhaug Eckhoff. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Tiril Eckhoff og Marte Olsbu var norske håp på dagens VM-fellesstart i Østerrike. I strålende sol og optimale forhold ble det dessverre en ny nedtur.

- Mitt dårligste mesterskap siden 2015. Men det er ikke noen grunn til å grave meg ned. Det har jeg gjort nok, sier Eckhoff, som ble nummer 12.

Tyske Laura Dahlmeier vant foran amerikanske Susan Dunklee. Olsbu ble nummer 29.

Åpnet bra

Eckhoff startet med fullt hus på første liggende og gikk ut rett bak de beste. For Olsbu gikk det ikke like bra, og bommet én gang.

Eckhoff gikk inn til andre liggende skyting i tetgruppa, men to bom ødela sjansene for et superløp. Olsbu fikk også to bom på andre skyting.

De norske jentene klarte aldri kjempe seg tilbake. På tredje skyting bommet Eckhoff igjen to ganger.

Dermed avsluttet de norske skiskytterkvinnene årets VM uten medaljer - og uten å være topp 10 i noen individuelle øvelser (8. plass i mixed stafett).

Dårligst siden 1999

Dette er det verste VM for de kvinnelige norske skiskytterne siden 1999. Heller ikke da ble det norske medaljer.

I årets VM i Hochfilzen var ingen av de norske i nærheten av å kjempe i toppen.

VM i Kontilahti i 2015 var også svakt for de norske kvinnene, men da reiste Tiril Eckhoff og Fanny Horn Birkeland hjem med bronsemedalje fra mixed stafett.

I år reiser de norske håpene tomhendte hjem - og uten en eneste topplassering.

To plasser

Bare to norske fikk start blant de 30 på fellesstarten på VMs aller siste dag. Marte Olsbu og Tiril Eckhoff var de eneste som kvalifiserte seg etter et skuffende norsk mesterskap.

Før dagens avslutningsøvelse var 11. plass på stafetten og Eckhoffs 13. plass fra sprinten de beste norske plasseringene i VM.

Eckhoff ble kvalifisert til fellesstarten som nest siste løper og i kraft av sine prestasjoner i VM. Olsbu var på lista som følge av sterke verdenscupplasseringer tidligere denne sesongen.

De 15 beste i verdenscupen sammenlagt var sikret start, pluss eventuelle medaljevinnere i VM som ikke er blant disse. Ole Einar Bjørndalens kone, Darja Domratsjeva, tilhører den sistnevnte kategorien.

De gjenstående ledige plassene på fellesstarten fylles av de utøverne som har plukket flest poeng på de tre forutgående individuelle rennene i VM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media