Nedved sier ja til å møte Norge

Nå er det slutt på spekulasjonene: Pavel Nedved (33) - kanskje Europas beste fotballspiller -  sier ja til å møte Norge 12. november.

Juventus-stjenen som tidligere har vært landslagskaptein med stor suksess har gitt sin manager Zdenek Nehoda beskjed om at han vil spille for landslaget igjen. Dermed er det nå helt sikkert at Nedved spiller begge play-off-kampene mot Norge i midten av neste måned.

Stor glede

Landslagskameratene er overlykkelig over å ha sin største stjerne tilbake i kampene som avgjør om tsjekkerne får spille fotball-VM i Tyskland neste år, og advarer Norge:


- Dette er en dårlig nyhet for Norge, og kjempebra for oss, sier den tidligere Manchester United-stjernen Karel Poborsky med et smil.

Han fikk nylig sparken fra Spartak Praha etter å ha kritisert treneren. John Arne Riises tidligere lagkamerat i Liverpool, nå i Bordeaux - Vladimir Smicer - er også begeistret.


- Jeg må innrømme at jeg hadde forventet at Nedved skulle hjelpe landslaget for lenge siden, men har ikke problem med at han kommer først nå, sier Smicer.

Klar

På tsjekkisk TV I går var Nedved helt klar på at han ville være med mot Norge.

 MOT NORGE:  Europas kanskje beste spiller, Pavel Nedved (33), stiller i play-off-kampene mot Norge 12. og 16 november. Han har nå gitt landslagsledelsen sitt ja. Foto: AFP/Scanpix
MOT NORGE: Europas kanskje beste spiller, Pavel Nedved (33), stiller i play-off-kampene mot Norge 12. og 16 november. Han har nå gitt landslagsledelsen sitt ja. Foto: AFP/Scanpix Vis mer


- Disse to kampene blir avgjørende og jeg vil hjelpe laget med å kvalifisere seg til VM, sier Nedved.

Men foreløpig vil han ikke spekulere I om han blir med også I VM dersom laget kvalifiserer seg.

- Det har jeg ikke tenkt på. Ikke ennå, sier Nedved.

Ryddet opp

På tsjekkisk TV uttalte han i forrige uke at han hadde tenkt å tilby sine tjenester foran de to siste og avgjørende kvalifiseringskampene mot Nederland og Finland, men at han ombestemte seg da han i avisene leste at landslagssjef Bruckner ikke ville overtale noen til å spille for landslaget.

17 scoringer

Men nå er altså misforståelsene ryddet opp i, og Juventus-spilleren som har 83 landskamper og 17 scoringer for Tsjekkia er tilbake mot Norge.

Tsjekkias fotballforbund venter med å komme med en uttalelse i saken til senere i dag.

GLAD: Karel Poborsky (t.v.) er glad for Nedveds comeback.